Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Goedemorgen! We zijn begonnen met de laatste etappe in lijn in deze Giro d'Italia, over 194 km van Feltre naar Monte Avena. Onderweg moeten de renners vijf beklimmingen over. Volg het hier live!

Giro d'Italia
Etappe 20 | Berg | Mannen | 01.06.2019
Live
Live Updates
Jules Huijnen

Geupdate 01/06/2019 om 17:18 GMT+2


17:18
Live comment icon
Pelle Bilbao (Astana) wint de etappe! In de sprint is hij sneller dan landgenoot Mikel Landa en de rest!
17:09
Acht man vooraan nu: Carapaz, Nibali, Landa, Bilbao, Madouas, Ciccone, Kangert, Nieve.
17:05
Nibali, Carapaz en Landa op een groot verzet voorbij Ghebreigzahbier en richting Madouas. Nog 4 km.
17:00
Miguel Angel Lopez valt door een meerennende supporter en deelt daarna een paar rake klappen uit! Nog nooit gezien.
16:59
Nibali en Carapaz rijden in de afdaling naar Landa toe, die niet lijkt te kunnen geloven hoe makkelijk dat is gegaan.
16:56
Majka glijdt in de afdaling onderuit! Sivakov en Mollema kunnen hem maar net ontwijken en blijven op hun fiets zitten. Majka kan gelukkig wel door.
16:53
Vooraan probeert Ghebreigzahbier naar Madouas te springen. Landa blijft zo'n tien seconden voor de concurrentie rijden.
16:48
En dan gaat Landa, en daar reageert Carapaz uiteraard niet op. Roglic probeert er naartoe te springen, Landa bedreigt immers zijn tweede plaats.
16:47
Miguel Angel Lopez gaat twee keer aan, Carapaz reageert direct. Alleen Zakarin moet passen.
16:42
Live comment icon
Valentin Madouas (Groupama-FDJ) gaat voor zijn eigen kansen en pakt 19 seconden op zijn medevluchters. Gat naar de klassementsrenners is 1'41, waar Movistar een moordend tempo hanteert.
16:23
Live comment icon
Nog vier km voor de finale begint en we weer omhoog gaan. Als de klassementsmannen Carapaz nog pijn willen doen deze Giro zal het daar moeten gebeuren.
15:58
Live comment icon
Als er in de koers niet zo veel gebeurt, dan maar wielernieuws van buiten de koers: Julian Alaphilippe heeft voor twee jaar bijgetekend bij Deceuninck-Quickstep.
15:45
Het tempo is een stuk lager dan aan het begin van de etappe. De renners zijn boven met een verschil van 2'37 tussen kopgroep en de favorieten. Op de laatste twee klimmen moet het dan gebeuren, al gaan we eerst nog 40 km afdalen.
15:21
Bilbao en Nieve hebben gezelschap gekregen van Kangert, Madouas, Gehereigzabher, Dunbar en Ciccone. Gat naar de groep-Carapaz is inmiddels 2'51.
15:17
Live comment icon
14:52
Live comment icon
Nieve en Chaves beginnen aan de derde klim van de dag (2e categorie, 20 km, 4,7%) en de situatie is als volgt: Een drietal met Capecchi, Ciccone en Madouas volgt op anderhalve minuut, de groep met favorieten geeft 2'10 toe op de koplopers.
14:34
Inmiddels zijn Bilbao en Nieve weggesprongen uit de kopgroep. Het is nu een stukje relatief vlak en de beide Spanjaarden krijgen de ruimte van de overige renners.
14:28
Live comment icon
Fausto Masnada is bijgehaald door de achtervolgers, wat maakt dat we nu een grote kopgroep hebben met 20 renners. Hierbij acht renners uit de top 10 van het klassement, slechts Yates en Formolo hebben het niet kunnen volgen.
14:13
De achtervolgers van Masnada hebben gezelschap gekregen van Landa, Carapaz en Lopez. Bovenop de Passo Manghen is het gat nog maar 1'16. Roglic en Nibali geven 17 seconden toe op deze groep, maar gaan vermoedelijk weer terugkeren in de afdaling.
14:08
"Fausto als eerste boven op de Cima Coppi, alsof het zo hoorde". - Schitterend commentaar van onze Jeroen Vanbelleghem bij het als eerste boven komen van Masnada.