Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Goedemiddag en welkom bij alweer de 18e etappe van de Giro d'Italia! Vanaf 13:00 live te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player en natuurlijk ook weer te volgen via ons liveblog! Het lijkt erop dat het op een sprint gaat uitlopen, of zullen de vluchters hun kans pakken?

Giro d'Italia
Etappe 18 | Vlak | Mannen | 30.05.2019
Voltooid
ValdaoraSanta Maria di Sala
Live
Live Updates
Gijs Blauwhof

Geupdate 30/05/2019 om 17:14 GMT+2


FINISH
Live comment icon
Dit was het liveblog voor vandaag. Het leek een typische sprintetappe te worden, maar het einde was bizar! Wat een knappe vlucht en wat een eindsprint van Cima! Wij moeten hier even van bijkomen. Blijf vooral weer onze social media en onze website volgen voor interviews en de samenvatting! Morgen zijn we er weer, dan zullen we de klassementsmannen weer zien! Tot morgen!
FINISH
Live comment icon
CIMA!!!! DE MAN DIE AL 50 KILOMETER OP APEGAPEN LIGT!!! Hij blijft net voor, Denz houdt het niet vol, de sprinters komen en Ackermann eindigt als tweede maar hij komt tekort! Ackermann baalt, maar Demare eindigt als zesde en daarmee komt Ackermann in de puntentrui!! Wat een finish!!!
DENZ GAAT! hHij probeert het in de laatste honderden meters!
De kopgroep gaat kijken naar het peloton! Het gaat zo niet lukken!
1 KM
Groupama-FDJ gaat dan toch kopwerk doen! En het verschil loopt nu wel heel hard terug. Zij zijn de enige die nog een trein over hebben. 1 kilometer met 17 seconden verschil!
2 KM
Live comment icon
2 kilometer, 30 seconden. De mannen op kop werken weer samen. Het is spannend!
3 KM
Ze rijden het gat dicht en het valt heel even stil, dit kan zomaar het einde betekenen! Langzamerhand proberen ze door te trekken maar ze kijken misschien wel teveel naar elkaar. Nog 3 kilometer en het verschil is rond de 30 seconden!
4 KM
In een kilometer is het verschil gedaald naar 36 seconden. Nog 4 kilometer! En Denz demarreert gewoon weg! Waar haalt deze man de energie vandaagn. De twee andere Italianen rijden ernaartoe
5 KM
Live comment icon
BORA heeft geen knecht meer over! Denz die blijft maar gaan, Cima kan niet meer en heeft veel moeite om aan te haken. Het is billenknijpen in de laatste 5 kilometer! Het verschil is nog 47 seconden.
6 KM
Live comment icon
Het is nog niet zomaar uitgemaakte zaak. De renners vallen bij bosjes in het peloton! Er komen verschillende ploegen meehelpen maar het wil maar niet lukken! Nog 6 kilometer.
Live comment icon
Trek-Segafredo you said it. De spanning is op dit moment om te snijden!
10 KM
Live comment icon
Nog 10 kilometer en het verschil is nog 1"10! Het loopt nu echt snel terug. Maar de vluchters geven niet op! Het kan zomaar op de laatste kilometer aankomen. Aan de ene kant gun je de vluchters een sprint om de zege na zo een dag op kop, aan de andere kant is de strijd om de paarse trui wel mooi. Hoe dan ook, het zijn toch zware kilometers zo richting het einde!
16:53
Live comment icon
Nico Denz, de man met rugnummer 13, trapt het hardst van door in de kopgroep. En elke keer als iemand zijn beurt overneemt schreeuwt hij dat ze door moeten trappen. Denz is het meest gedreven van alle renners van vandaag. Maar de voorsprong loopt nu toch echt snel terug. 1"30" met 12 kilometer te gaan. Groupama-FDJ zit met Arnaud Demare in een luxepositie, zij doen geen kopwerk en kunnen een mooi treintje opzetten als het een sprint gaat worden.
Live comment icon
Naesen geniet mee!
15 KM
Live comment icon
Nog 2"05"! 25 seconden in 5 kilometer. Op dit tempo haalt de vlucht het. Er zal toch echt harder gereden moeten worden in het peloton. Nog 15 kilometer!
20 KM
Live comment icon
20 kilometer, 2"30". Het gaat heel hard aan kop en er wordt met man en macht gewerkt om dichterbij te komen. Kop over kop maken Israel Cycling en BORA, nu gesteund door Dimension, het tempo.
16:40
Live comment icon
Live comment icon
16:30
Live comment icon
De hele dag gaat het al over de aankomende sprint van Demare en Ackermann. Maar ondertussen is het nog iets meer dan 30 kilometer en hebben de drie vluchters nog steeds 4 minuten. Er wordt keihard gereden in de kopgroep en Israel Cycling Academy en BORA-Hansgrohe moeten echt hun best doen om dichterbij te komen.
16:25
Live comment icon
Koen Bouwman over de roze trui: