Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | Ulissi wint etappe 2

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 04/10/2020 om 16:48 GMT+2

De 2e etappe van de Giro d'Italia is gewonnen door Diego Ulissi. De UAE-renner is de sterkste op een lastig klimmetje aan het einde van een etappe waar een kopgroep met o.a. Etienne van Empel en Thomas de Gendt op 10km van de finish werd ingerekend.

Ulissi

Foto: Eurosport

De tweede etappe van de Giro d’Italia ging over de Siciliaanse heuvels van Alcamo naar Agrigento. De vroeg vlucht bestond uit vijf renners met onder andere vluchtspecialist Thomas de Gendt en Nederlander Etienne van Empe. Er was weer een klap voor Astana nadat de jonge Vlasov al vroeg in de etappe moest afstappen met maagproblemen. Na de opgave van Miguel Angel Lopez gisteren is het al de tweede aderlating voor de ploeg die met Jakob Fuglsang een van de grote favorieten in huis heeft. De grootste voorsprong die het vijftal vluchters kreeg was ruim vijf minuten totdat het peloton het genoeg vond. Op 10 kilometer van de meet werden de koplopers ingelopen en barstte de finale los.
picture

Giro d'Italia | Ulissi wint etappe 2

Valerio Conti opende het bal op de slotklim van ruim drie kilometer met ploeggenoot Diego Ulisi in zijn wiel. Ulisi bleek uiteindelijk de sterkste in een sprint met Peter Sagan en verassing Mikkel Honore. Filippo Ganna behoudt zijn roze leiderstrui. Filippo Ganna blijft in het roze. Tussen de favorieten waren er geen tijdverschillen. Morgen volgt de eerste test voor de toppers met een beklimming va de Etna op het programma.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie