Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d’Italia | Biljartvlakke etappe levert waaiers op plus hattrick Jonathan Milan - samenvatting

Kevin Van Nunen

Gepubliceerd 17/05/2024 om 18:40 GMT+2

Er werd gevreesd voor een lange, saaie dag in de Giro d’Italia, maar die vrees bleek tijdens de dertiende etappe niet helemaal gegrond. Etappe 13 leverde namelijk genoeg leuks op om over na te praten. Er werden waaiers getrokken onderweg naar Cento, waar Jonathan Milan voor de derde keer een massasprint zou winnen. Bekijk de samenvatting.

Giro d’Italia | Biljartvlakke etappe levert waaiers op plus hattrick Jonathan Milan - samenvatting

Als je niet beter weet, denk je wellicht: massasprint gewonnen door Milan en meer gebeurde er niet, maar dat is niet waar. Milan moest zelfs eventjes hard werken om terug vooraan te komen, nadat INEOS Grenadiers had besloten om het peloton in waaiers te trekken.
De verschillen werden echter nooit zo groot dat de situatie niet meer te overzien was. En dus kon de sprinttrein een lancering van Milan preparen. De sprinttrein van Lidl-Trek is de beste van het peloton aanwezig in de Giro. De beste sprinttrein in combinatie met de rapste spurter is al goed voor drie zeges.
Bekijk in de samenvatting van etappe 13 hoe Lidl-Trek en Jonathan Milan het toch weer flikten.
picture

Giro d'Italia | Jonathan Milan en Lidl-Trek geven sprintles - derde ritzege voor drager paarse trui

WAAR KIJK JE?

Met Tadej Pogacar in de roze trui is de 107de Giro d’Italia helemaal op stoom. Gaat Pogi tot aan Rome La Maglia Rosa dragen? Mis niks van La Corsa Rosa en bekijk via Eurosport en discovery+ of de Sloveen zijn eerste Giro kan winnen! Volg ook ons kanaal op WhatsApp.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie