Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d’Italia | Liveblog etappe 17 - Steinhauser behaalt eerste profzege na beklimming Passo Brocon

Kevin Van Nunen

Geupdate 22/05/2024 om 19:20 GMT+2

De zeventiende etappe van de Giro d’Italia belooft een heftige te worden. Alweer. Dit keer nog niet eens vanwege het slechte weer, want een blik op het profiel vertelt al genoeg. Direct vanuit de start gaat het omhoog, er is geen meter vlak asfalt en tot twee keer toe moet de Passo Brocon beklommen worden. Geen wonder dat deze etappe vijf sterren krijgt. Volg het liveblog van Eurosport.

Giro d'Italia | Pogacar telt etappezeges en geeft zijn roze trui cadeau aan runner-up Pellizzari

In dit liveblog houden we jullie tijdens de Giro d’Italia 2024 op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zie dit artikel als een live-samenvatting om langs de hoogtepunten te scrollen. Onze commentatoren Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon vatten de dag tot dusver ook wel eens samen. Hetzelfde doen we hier, inclusief video’s. Je mist werkelijk niets, al helemaal niet als je ervoor kiest om elke minuut van de Giro te streamen op discovery+!

Steinhauser wint!

Steinhauser raapt een kruimel op die Pogacar niet hoeft. De Duitser, 22 jaar jong, boekt zijn eerste profzege tijdens het rijden van zijn eerste grote ronde. Hij doet iets wat zijn vader nooit deed, terwijl Tobias toch ook een degelijke coureur was. Wat een succes voor Steinhauser!
picture

Giro d’Italia | Jonge Duitser Steinhauser krijgt wel de zege(n) van Pogacar

Steinhauser op weg naar de winst

De Duitser heeft anderhalve minuut voorsprong en het peloton volgt zelfs op meer dan 3 minuten.

Steinhauser alleen op kop

Nog 50 kilometer

Een nieuwe aanval is opgezet. Steinhauser en Ghebreigzabhier rijden 40 seconden voor het peloton. Daar achter proberen ploeggenoten Alaphilippe en Hirt ook los te komen.

Kopgroep ingerekend

Bardet is iets van plan

Arensman over samenwerking met Thomas

picture

Giro d'Italia | Arensman: "Als G mij nodig heeft, om welke reden ook, dan zal ik op 'm wachten."

DSM halveert voorsprong van kopgroep

David Dekker stapt af

Thomas ontevreden over Arensman

picture

Giro d'Italia | "Nee" - Geraint Thomas is duidelijk, wat hem betreft was Arensman bij 'm gebleven

Conci en Valter sluiten aan

Kopgroep gevormd?

Al een tijd lang rijden acht renners voor het peloton uit, maar groot wordt het gat niet. Het is nog even de vraag of dit de vlucht van de dag is. We zien in ieder geval wel grote namen met Caruso, Quintana, Alaphilippe, Pellizzari, Frigo, Ballerini, Steinhauser en Ghebreigzabhier.

Quintana wil Pellizzari aftroeven

Pellizzari probeert het opnieuw

Na kou en barre tocht wacht nieuwe uitdaging

De kou zit nog in de ledematen van de renners na de kou van Livigno en nu alweer wacht een nieuwe, zware uitdaging. Het gaat direct omhoog tijdens de zeventiende etappe na vertrek uit Selva di Val Gardena. Het gaat soms ook omlaag, maar bovenal geldt: geen van de 159 kilometer is vlak.
Het is constant op of af en er staan zware klims op het programma. De Passo Sella, PassoRolle en tot twee keer toe de Passo Brocon is een combinatie die er niet om liegt. De vraag is of het een groepje vluchters dit keer wel lukt om de honger van Tadej Pogacar te stillen.
picture

Giro d’Italia | Meteen omhoog, superveel klimwerk en finish bergop - parcours etappe 17

Pogacar doet roze trui en bril cadeau

De teller staat inmiddels op vijf overwinningen voor de drager van de roze trui. Wellicht wilde Pogacar op de Monte Pana niet eens winnen, maar ‘moest’ hij wel. Daniel Felipe Martinez kwam eraan waardoor hij wel voorbij Giulio Pellizzari moest en de Italiaan naast succes greep.
Pellizzari hield wel een bril en roze trui aan de etappe over, maar veel liever dan de souvenirs van zijn held Pogacar in ontvangst te nemen was hij naar het podium geroepen. Het lijkt uitgesloten dat Pellizzari bijtijds is hersteld om een nieuwe kans te wagen.
Wellicht dat dit wel een etappe is voor iemand als Nairo Quintana? Dat gaan we zien.
picture

Giro d'Italia | Sloveense kannibaal slaat weer toe - Pogacar fluitend naar vijfde etappezege

WAAR KIJK JE?

Met Tadej Pogacar in de roze trui is de 107de Giro d’Italia helemaal op stoom. Gaat Pogi tot aan Rome La Maglia Rosa dragen? Mis niks van La Corsa Rosa en bekijk via Eurosport en discovery+ of de Sloveen zijn eerste Giro kan winnen! Volg ook ons kanaal op WhatsApp.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel