Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d’Italia | Liveblog etappe 21 - Merlier wint majestueuze sprint in Rome, Pogacar eindwinnaar

Kevin Van Nunen

Geupdate 26/05/2024 om 18:39 GMT+2

De Giro d’Italia duurt na drie weken fietsen nog slechts 125 kilometer. Die afstand wordt afgelegd in Rome, de stad die het toneel vormt voor de afsluiter van editie 2024. Tadej Pogacar mag nog een extra dagje flaneren in de roze trui, terwijl er voor Jonathan Milan en Tim Merlier nog een laatste uitdaging wacht tijdens de sprint. Volg voor de laatste keer updates via het liveblog van Eurosport.

Giro d’Italia | Tadej Pogacar geeft allerlaatste show weg – Ritzege nummer 6 na Monte Grappa-dubbel!

merlier de rapste!

Milan doet zijn best, maar Tim Merlier is absoluut de snelste in Rome. Zijn derde ritzege van deze Giro!

Milan er weer bij

Nog 3 kilometer te gaan! Wat kan de grote Italiaan?

Pech voor Milan in Rome

What's in a name... Het kan toch niet zo zijn dat de paarse trui nu nog gaat sprinten voor de zege?

habemus testa della corsa

Inderdaad, eindelijk een kopgroep! In de straten van Rome zijn het Alex Baudin (Décathlon AG2R La Mondiale), Ewen Costiou (Arkéa-B&B Hotels), Mikkel Frølich Honoré (EF Education-EasyPost) en Martin Marcellusi (VF Group-Bardiani CSF-Faizanè) die een kleine voorgift op het peloton pakken.

We zijn van start!

Natuurlijk, eerst nog de truitjes tonen, de champagne laten klinken en alles bespreken wat je vast al drie weken lang met elkaar besproken hebt en dan beginnen de renners voor de laatste keer deze Giro aan het verspillen van energie!

Giro di Pogi

Na drie weken zit de grote Pogacar-show erop. Want de Pogacar-show is zoals we de Giro 2024 gaan onthouden. De roze trui heeft in het klassement een voorsprong van net geen 10 minuten op Daniel Felipe Martinez. Ook won Pogacar maar liefst zes etappes. Beide statistieken onderstrepen zijn dominantie.
Het was prachtig om Pogacar drie weken lang aan het werk te zien, maar op een gegeven moment werd het toch ook wel wat eentonig. Het was jammer dat werkelijk niemand erin slaagde om het de Sloveen ook maar een beetje moeilijk te maken. Er is eigenlijk slechts één ding waarop Pogacar niet uitblonk… sprinten.
picture

Giro d'Italia | Tadej Pogacar en het publiek op de Monte Grappa

Kwartet voor Milan of trekt Merlier stand gelijk?

En laat het woord tijdens de 21ste en laatste etappe nu net aan de sprinters zijn. Helaas zijn Olav Kooij en Fabio Jakobsen al een kleine twee weken niet meer van de partij, dus de kans op Nederlands succes is min of meer nihil, maar een sprint met Milan is altijd een feest voor het oog.
Milan won al drie keer en wil zijn status van beste sprinter in de roze trui maar wat graag onderstrepen, terwijl Merlier de bordjes graag gelijk wil hangen. Wordt het 4-2 of 3-3? We weten het rond de klok van 19:00 uur als in Rome voor een laatste keer alles uit de benen wordt geperst.
picture

Giro d'Italia | Blijf van de renners af! - Tadej Pogacar niet gediend van zetje toeschouwer

WAAR KIJK JE?

Niets lijkt Tadej Pogacar nog in de weg te staan om de 107de Giro d'Italia te winnen. De Sloveen lijkt vanaf Oropa tot aan Rome La Maglia Rosa te gaan dragen, wie wint er in de slotweek? Mis niks van La Corsa Rosa en bekijk via Eurosport en discovery+ of Pogacar inderdaad zijn eerste Giro kan winnen! Volg ook ons kanaal op WhatsApp.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie