Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | Pogacar heeft bewondering voor nummer twee Pellizzari - "Hij kan deze week nog een rit pakken"

Menno Waebeke

Gepubliceerd 21/05/2024 om 19:19 GMT+2

Tadej Pogacar fietst fluitend door deze Giro d'Italia heen. Na afloop van zijn gewonnen zestiende etappe laat hij weten niet eens echt op te zoek te zijn geweest naar de ritzege. De Sloveen wilde met alle zware omstandigheden vooral veilig blijven, maar heeft de overwinning te danken aan het werk van Movistar.

Giro d'Italia | Pogacar heeft bewondering voor nummer twee Pellizzari - "Kan nog een rit pakken"

Niemand wist dinsdagochtend waar hij aan toe was en ook voor Pogacar begon de dag onrustig. "De dag startte heel onzeker. We wisten niet wat we moesten doen, maar toen we begonnen, was het prima", reageerde Pogacar op het inkorten van de zestiende rit.
Opvallend genoeg was Pogacar eigenlijk niet eens op zoek naar een vijfde ritzege. "De kopgroep was prima voor ons, we probeerden het rustig aan te doen. Maar Movistar bleef maar op kop rijden, ze hielden het gat beperkt."
Uiteindelijk kwam de kopgroep dus ook weer binnen bereik van het peloton. "Movistar ging heel snel op de voorlaatste klim. Daarna probeerden wij te controleren. Majka ging door op de laatste klim en probeerde verschillen te maken."
picture

Giro d'Italia | Sloveense kannibaal slaat weer toe - Pogacar fluitend naar vijfde etappezege

lof voor pellizzari

Uiteindelijk reed Pogacar weg bij de favorieten en zag hij alleen nog de jonge Giulio Pellizzari op zijn weg. "Ik dacht eigenlijk dat hij zou winnen. Hij was zo dichtbij. Toen ik daarna hoorde dat hij nog tweede was geworden, was ik heel blij."
"Ik bewonder hem in deze Giro. Hij stuurde me laatst een foto uit 2019 die gemaakt was tijdens de Strade Bianche. Een geweldige herinnering. Nu is hij ook hier. Hij rijdt heel goed, misschien kan hij deze week zelfs nog een etappe winnen", sloot Pogacar lovend af.
picture

Giro d'Italia | Pogacar telt etappezeges en geeft zijn roze trui cadeau aan runner-up Pellizzari

WAAR KIJK JE?

Met Tadej Pogacar in de roze trui is de 107de Giro d’Italia helemaal op stoom. Gaat Pogi tot aan Rome La Maglia Rosa dragen? Mis niks van La Corsa Rosa en bekijk via Eurosport en discovery+ of de Sloveen zijn eerste Giro kan winnen! Volg ook ons kanaal op WhatsApp.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie