Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | UAE Team Emirates maakt indruk met uitvoering van plan op Monte Grappa

Pim Verhoeven

Geupdate 25/05/2024 om 21:03 GMT+2

Jip van den Bos en Bobbie Traksel waren in Kop over Kop onder de indruk van de prestatie van Team UAE Emirates. Waar de ploeg tactisch gezien, en ook qua uitvoering van het plan, in het verleden nog weleens de plank mis sloeg, slaan ze in deze Giro steeds raak. Ook in de laatste bergrit van voerde de ploeg van eindwinnaar Tadej Pogacar het vantevoren opgezette plan perfect uit.

Giro d'Italia | UAE Team Emirates maakt indruk met uitvoering van plan op Monte Grappa

"En dan te bedenken dat UAE Team Emirates met de 'B-ploeg' naar deze Giro is gekomen. De A-ploeg zit op hoogtestage om naar de Tour te gaan", analyseert Bobbie Traksel de prestaties van de ploeg van Pogacar in Kop over Kop.
"We zeggen misschien wel het B-team, maar deze mannen zijn wel volledig dedicated voor Pogacar. Ze willen alles geven voor hun kopman. Ze willen zelf niet winnen. Ze doen er alles aan om dat roze naar huis te brengen. In de Tourploeg zitten veel meer winnaars", Vult Jip van den Bos aan.

Kritiek op de ploeg

De kritiek op de ploeg van UAE was vaak dat ze niet sterk genoeg waren om hun kopman Pogacar bij te staan op de zwaardere momenten. Tijdens deze Giro was de ploeg van de zo goed als zekere eindwinnaar juist steeds de ploeg die met vrijwel iedereen nog van voren zat op de beklimmingen waar Pogacar steeds het verschil wist te maken. Om hun kopman te lanceren.
De voorlopige 'A-ploeg' van UAE Team Emirates die zich aan het voorbereiden is op de Tour bestaat naast Pogacar uit: Juan Ayuso, Joao Almeida, Adam Yates, Pavel Sivakov, Marc Soler, Tim Wellens en Nils Politt. Wat een ploeg.
picture

Giro d'Italia | Prachtig gebaar Tadej Pogacar - Roze trui geeft bidon aan jonge, meerennende fan

WAAR KIJK JE?

Niets lijkt Tadej Pogacar nog in de weg te staan om de 107de Giro d'Italia te winnen. De Sloveen lijkt vanaf Oropa tot aan Rome La Maglia Rosa te gaan dragen, wie wint er in de slotweek? Mis niks van La Corsa Rosa en bekijk via Eurosport en discovery+ of Pogacar inderdaad zijn eerste Giro kan winnen! Volg ook ons kanaal op WhatsApp.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie