Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d’Italia | Vader Tobias Steinhauser laat tranen vrije loop na waanzinnige ritzege zoon Georg

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 22/05/2024 om 20:11 GMT+2

Georg Steinhauser won vandaag de zeventiende rit in de Giro d’Italia van 2024, van Selva di Val Gardena naar de Passo Brocon. Vader Tobias, in het verleden ook profwielrenner, was te gast bij Eurosport Duitsland en kon dus live meemaken hoe zijn 22-jarige zoon de mooiste zege uit zijn loopbaan boekte. Dat leverde prachtige beelden op.

Giro d’Italia | Vader Tobias Steinhauser laat tranen vrije loop na waanzinnige ritzege zoon Georg

Dat Georg zich vergezeld voelt door speciale familie, zo mag wel duidelijk zijn. Vader Tobias reed begin deze eeuw voor prachtige ploegen als Gerolsteiner, Team Bianchi en T-Mobile en won onder meer een etappe in de Ronde van Zwitserland en werd vijfde op het WK van 2000 gewonnen door Romans Vainsteins.
Georgs oom is wellicht nét wat bekender: Der Jan, Jan Ullrich, misschien wel de meest getalenteerde Duitse wielrenner aller tijden – die vooral ook beroemd werd om zijn minder strakke winterse trainingsregime. Ullrich won de Tour de France van 1997, de Vuelta a España van 1999 en werd een jaar later olympisch kampioen op de weg. Ook was hij tweevoudig wereldkampioen tijdrijden.
picture

Giro d'Italia | Steinhauser hield er, ook toen hij hoorde dat Pogacar eraan kwam, vertrouwen in

Vreugde na volharding

Dat wil nog niet zeggen dat het Georg Steinhauser allemaal aan kwam waaien. De Duitser deed lange tijd aan metaalbewerking als nevenactiviteit naast de wielersport, omdat hijzelf ook niet direct wist of de fiets hem veel geld zou opleveren. Jonathan Vaughters, de teambaas van EF Education-EasyPost, had echter al lang gezien dat er wel potentieel in de Duitser zat.
Hij contracteerde Steinhauser begin 2022, nadat de renner uit Lindenberg im Allgäu eerst voor het prachtige Oostenrijkse Tirol KTM Cycling Team uitkwam. Op het funpark van Trepalle afgelopen zondag kwam hij al eens dicht bij de zege. Ofja, dicht… Winnaar Tadej Pogacar was twee minuten en tweeëndertig tellen sneller.
Steinhauser bleef echter volharden, ook toen hij vanuit de vroege vlucht eerder op de dag in de zeventiende Giro-rit werd gegrepen door een ietwat vreemde tactische move van Team DSM-Firmenich PostNL. Eens de pijp van de Nederlandse ploeg leeg was, ging de Duitser op de Passo Gobbera achter de eerder vertrokken Amanuel Ghebreigzabhier aan en liet hem vervolgens op de eerste beklimming van de Passo Brocon achter.
Een waanzinnige solo volgde. Vader Tobias zat bij Eurosport Duitsland in de studio en kon alles vanaf de eerste rij meemaken. Dat leverde tranen op bij papa Steinhauser en je zou voor minder. Tobias zou echter beter nog wat traantjes overhouden, want we hebben zo’n vermoeden dat zoon Georg nog wel vaker de handen in de lucht gaat steken…
picture

Giro d'Italia | Bekijk in samenvatting hoe Georg Steinhauser naar grootste triomf uit carrière rijdt

Waar kijk je?

Niets lijkt Tadej Pogacar nog in de weg te staan om de 107de Giro d'Italia te winnen. De Sloveen lijkt vanaf Oropa tot aan Rome La Maglia Rosa te gaan dragen, wie wint er in de slotweek? Mis niks van La Corsa Rosa en bekijk via Eurosport en discovery+ of Pogacar inderdaad zijn eerste Giro kan winnen! Volg ook ons kanaal op WhatsApp.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel