Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro Donne | Proloog halverwege definitief gestaakt vanwege noodweer

Sander Grasman

Geupdate 30/06/2023 om 15:07 GMT+2

Nadat de helft van de vrouwen gefinisht was in deze proloog en er al meerdere rensters tegen het asfalt gesmakt waren, besloot de organisatie na een lange pauze alsnog de strijd te staken. Wat er nu gebeurt met de tijden van de rensters die wel gereden hebben, is onduidelijk. Letizia Paternoster had tot dan de snelste tijd, een fractie sneller dan Annemiek van Vleuten en Marianne Vos.

Giro Donne | Proloog definitief gestaakt vanwege noodweer

Al vanaf de start van de proloog van de Giro Donne waren de beelden van de koers onheilspellend. De regen kwam met bakken uit de hemel en op meerdere plekken ontstonden duidelijk gevaarlijke situaties.
Nadat al meerdere rensters tegen de grond waren gegaan en er zelfs gesproken werd van een ploegleidersauto die een bocht had gemist, werd de koers iets voor de klok van twee uur voor een eerste maal stilgelegd. Het zou uiteindelijk de opmaat zijn naar een definitieve staking.

GESCHRAPT

Hoewel het in die pauze droog leek te zijn geworden, constateerde de jury dat de omstandigheden niet meer veilig waren voor de rensters die nog van start moesten gaan. Bij een volgende regenbui zouden de wegen waarschijnlijk onmiddellijk weer overstromen.
Er zijn nog geen mededelingen gedaan hoe het nu verder gaat met de tijden die eerder al werden neergezet, maar Team Movistar, de ploeg van favoriete Annemiek van Vleuten, schreef op Twitter dat de uitslag volledig geschrapt wordt en de Giro Donne nu pas op zaterdag van start zal gaan.

WAAR KIJK JE?

De Giro Donne is van de eerste tot en met de laatste etappe live te volgen via Eurosport en discovery+. Van de start in het prachtige Toscane tot de finish op het pittoreske Sardinië: mis niets van de 34ste Giro Donne met Annemiek van Vleuten en Marianne Vos!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie