Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro Donne | Kata Blanka Vas wint loodzware sprint, Vos houdt vroeg de benen stil

Pim Verhoeven

Gepubliceerd 08/07/2023 om 15:12 GMT+2

Kata Blanka Vas heeft de achtste etappe van de Giro Donne gewonnen. De Hongaarse kampioene was de snelste uit de overgebleven groep met favorieten in de loodzware sprint omhoog naar de finish. Op het laatste moment zette ze haar versnelling in om vervolgens juichend over de finish te komen.

Giro Donne | Kata Blanka Vas wint loodzware sprint, Vos houdt vroeg de benen stil

Op Sardinië werd de Giro Donne na een rustdag hervat. Tijdens de heuvelachtige achtste etappe probeerden meerdere rensters weg te geraken uit het peloton, maar een echte vlucht van de dag kwam er nooit. Alessia Vigilia, Petra Stiasny, Floortje Mackaij, Silvia Magri, Niamh Fisher-Black en Mavi Garcia probeerden het allemaal in de vroege fases van de voorlaatste etappe, maar zonder succes.

Het peloton pakte alles terug

In de slotfase van de rit was wederom Mackaij actief. Ook lieten Inge van der Heijden, Kata Blanka Vas, Anouska Koster van voren zien, maar wederom zonder succes. Met nog enkele kilometers in het zicht was het peloton flink uitgedund vanwege het hoge tempo, maar was er ook geen kans om te ontsnappen.

Alles of niets

Op tweeënhalve kilometer van de meet ging perste Van der Heijden er wederom nog één keer alles uit met ploeggenote Carina Schrempf in het wiel. De Oostenrijkse had een mooi gaatje en met haar achtergrond in het hardlopen ging ze staand op de pedalen hard vooruit. De laatste meters liepen nog flink omhoog en dat kwam de vroege aanvalster dus duur te staan. Ze werd opgeslokt door het peloton en wat er nog over was van de massa mocht gaan sprinten.

Blanka Vas

Op zo'n 200 van de meet ging Marianne Vos zelf aan, maar de benen liepen snel vol of er waren problemen met het materiaal. Al vrij snel hield ze de benen stil en werd ook zij opgeslokt door de rest van de sprintende rensters. Op de laatste meters voor de meet was het Blanka Vas die nog een vinnige versnelling in de benen had, ondanks haar vele aanvallen eerder op de dag. Juichend kon de Hongaars kampioen over de streep komen. Chloe Dygert kwam als tweede over de meet en Liane Lippert maakt het podium van de dag compleet. Vos kwam als tiende over de meet.

Klassement

In het klassement blijft Van Vleuten ruim aan de leiding.
  • Annemiek van Vleuten 21:06:52
  • Juliette Labous +3:56
  • Gaia Realini + 4:23
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie