Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro Donne | Wiebes sprint voor Vos naar winst, Van Vleuten blijft in de roze trui na chaotische finale

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 02/07/2023 om 15:14 GMT+2

De ritzeges in de Giro Donne worden tot dusver verdeeld onder Nederlandse rensters. Nadat Annemiek van Vleuten zaterdag de dagwinst opeiste, sprintte Lorena Wiebes voor Marianne Vos naar winst van etappe twee. Wiebes won in Modena met overmacht, maar de finale verliep chaotisch. Van Vleuten behield de roze trui door uit de problemen te blijven.

Giro Donne | Wiebes sprint voor Vos naar winst, Van Vleuten blijft in de roze trui na listige finale

De rit van Formigine naar Modena duurde 118,2 kilometer en eigenlijk was het van begin af aan aftellen naar de sprint. Natuurlijk was er hier en daar een uitval, maar van een serieuze ontsnapping was in feite geen moment sprake. Het peloton had de zaak altijd onder controle.
Een sprint kon dus niet uitblijven en natuurlijk was Wiebes daarin de grote favoriet, maar ook de grote favoriet ontkwam niet aan het rijden van een chaotische finale. Van een brede boulevard ging het naar het smalle historische centrum. De organisatie besloot de tijden daarom te klokken bij de laatste kilometer.
picture

Giro Donne | “Ik voel altijd druk, want ik wil het werk van het team afmaken” - Lorena Wiebes

Valpartij voor de finish

Een goede beslissing, zo lijkt het, want nu was er vooraan minder gedrang en werd de strijd om dagwinst beslecht tussen een select groepje snelle vrouwen. Marianne Vos probeerde het Wiebes moeilijk te maken, maar kwam tekort. Al ruim voor de streep kon Wiebes rechtop gaan zitten en juichen, de zoveelste overwinning van het seizoen voor SD Worx.
Achter Wiebes en Vos kwam Chloe Dygert als derde binnen. Ook Letizia Paternoster zag goed voorin, maar ze kwam vlak voor de finish nog lelijk ten val. Van Vleuten mengde zich niet in de strijd om dagwinst en deed precies wat ze moest doen om ruim in de roze trui te blijven.
picture

Giro Donne | Eerste dagzege Van Vleuten in regenboogtrui levert direct roze trui op

WAAR KIJK JE?

De Giro Donne is van de eerste tot en met de laatste etappe live te volgen via Eurosport en discovery+. Van de start in het prachtige Toscane tot de finish op het pittoreske Sardinië: mis niets van de 34ste Giro Donne met Annemiek van Vleuten en Marianne Vos!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie