Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

GP Morhiban | Indrukwekkende Grace Brown soleert naar overwinning in Bretagne

Menno Waebeke

Geupdate 06/05/2023 om 11:40 GMT+2

Grace Brown heeft de dertiende editie van de Grand Prix du Morbihan Femmes op haar naam geschreven. De Australische van FDJ-SUEZ ging er halverwege de koers solo vandoor op de lastige Côte de Cadoudal, pakte al snel een kleine minuut op het peloton en rondde het karwei op een indrukwekkende manier af. Cédrine Kerbaol sprintte daarachter naar plek twee, Dominika Wlodarczyk werd derde.

GP Morhiban | Indrukwekkende Grace Brown soleert naar overwinning in Bretagne

Terwijl een groot deel van het vrouwenpeloton in Spanje koerst tijdens de Vuelta Femenina, mocht de andere helft zich laten zien in Frankrijk tijdens de GP Morhiban. In deze lastige Franse heuvelklassieker stonden met onder anderen Grace Brown (FDJ-SUEZ) en Gaia Masetti (AG Insurance) toch een aantal mooie namen op de startlijst.
Masetti had bovendien op vrijdag nog het eerste deel van dit Franse tweeluik op haar naam geschreven, La Classique Morbihan. Het parcours in Bretagne kende met de Côte de Cadoudal een pittige scherprechter en precies die beklimming pakte Brown met beide handen aan om de koers te openen.
Op een van de vele plaatselijke rondjes viel de hardrijder bergop aan en de concurrentie had daar geen antwoord op. Brown pakte een kleine minuut en deed op de Franse wegen wat ze het allerbeste kan, hard rijden. De voorsprong schommelde een aantal keren richting de 40 seconden, maar in het achtervolgende peloton ontbrak de juiste samenwerking.

Zegetocht in Plumelec

In de absolute finale waren het AG Insurance-Soudal Quick-Step, Human Powered Health en Cofidis die nog een poging deden om Brown terug te pakken, maar de vogel was al een tijdje gevlogen. De kopvrouw van FDJ kwam solo aan in Plumelec en pakt haar vierde overwinning van het seizoen. Twintig seconden achter Brown sprintte de Franse Cédrine Kerbaol nog knap naar plek twee, Dominika Wlodarczyk vervolledigde het podium.
Vandaag gaat het wielrennen bij de vrouwen gewoon vrolijk door, want in Castro Urdiales start de voorlaatste etappe van de Vuelta Femenina. Demi Vollering gaat aan de leiding in het algemene klassement, maar haar voorsprong op Annemiek van Vleuten is slechts vijf seconden.

Waar kijk je?

De Vuelta España Femenina volg je in 2023 een week lang op Eurosport. Stream je de allereerste grote ronde van wielerjaar 2023 liever zonder reclame? Ga dan naar discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie