Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Vuelta Femenina | "Ik was bang dat het te vroeg was" - Demi Vollering over laatste versnelling

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 05/05/2023 om 17:48 GMT+2

Demi Vollering koos er vrijdag bewust voor om in de laatste twee kilometer te versnellen zonder een gerichte aanval te plaatsen, vertelde ze na afloop van de vijfde etappe in La Vuelta Femenina. Het leverde de Nederlandse renster niet alleen de ritwinst, maar ook de rode trui op.

Vuelta Femenina | "Ik was bang dat het te vroeg was" - Demi Vollering over laatste versnelling

"Twee kilometer voor de finish ben ik mijn eigen tempo gaan rijden. Ik wist dat ik dit lang kon volhouden en hoopte op deze manier zoveel mogelijk andere rensters te lossen", sprak Vollering na afloop.
Deze tactiek bleek te werken. Uiteindelijk konden alleen Annemiek van Vleuten en Ricarda Bauernfeind volgen. Toen haar landgenote een aanval plaatste, kneep ze hem wel even. "Dat was voor mij het moment om alles te geven. Ik was bang dat het te vroeg was, want de finish was nog ver weg. Maar gelukkig pakte het goed uit."
picture

Vuelta Femenina | Vollering deelt de eerste klap uit aan Van Vleuten met etappewinst en rode trui

Steunen

Vollering greep de gelegenheid aan om haar ploeggenote Niamh Fisher-Black te steunen, die eerder op de dag ongelukkig was gevallen en tijd had verloren. "Het zag er in eerste instantie goed uit voor ons. We zaten met z'n drieën vooraan en Niamh leek sterk. Het was heel vervelend dat ze viel."
"Ik hoopte dat ze nog terug kon komen. Het is jammer dat dit niet is gelukt. Deze overwinning is daarom ook een beetje voor haar."
picture

Vuelta Femenina | Mooie beelden - Demi Vollering troost pechvogel Niamh Fisher-Black

Waar kijk je?

De Vuelta España Femenina volg je in 2023 een week lang op Eurosport. Stream je de allereerste grote ronde van wielerjaar 2023 liever zonder reclame? Ga dan naar discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie