Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Vuelta Femenina | Vos neemt revanche op Kool in La Roda tijdens listige waaieretappe

Menno Waebeke

Geupdate 03/05/2023 om 17:24 GMT+2

Marianne Vos heeft de derde etappe van de Vuelta Femenina op haar naam geschreven. De Nederlandse van Jumbo-Visma reed al in de rode leiderstrui, maar heeft nu ook haar etappezege te pakken. Vos versloeg in een zware etappe, die gekleurd werd door waaiers, Charlotte Kool en Chloe Dygert. De drievoudig wereldkampioene blijft ook de leider in Spanje met een klene voorsprong op Dygert.

Vuelta Femenina | Vos neemt revanche op Kool in La Roda tijdens listige waaieretappe

Met Vos als nieuwe leider in het algemene klassement begonnen de renners aan hun derde etappe over 157 kilometer van Elche de la Sierre naar La Roda. Vooraf werd door de ploegen gerekend op een klassieke massasprint, maar de Spaanse wind gooide daarvoor flink roet in het eten.
Op zo'n 100 kilometer van de meet was het peloton nog steeds compleet toen de eerste waaiers getrokken werden. De grootste slachtoffers daarvan waren Kristen Faulkner en Gaia Realini. Even later werd de voorste groep nogmaals uit elkaar gereten en dit keer was een van de favorieten voor het podium, Silvia Persico, niet mee.
picture

Vuelta Femenina | Van Vleuten komt bijna in problemen door waaiers en mist bidon

Tempo blijft hoog

De achtervolgers kregen in het vervolg van de koers geen enkele mogelijkheid om terug te komen, want het tempo in de kopgroep bleef verschroeiend hoog. Op twintig kilometer van de finish werden voor een derde maal waaiers getrokken en weer werd de groep iets uitgedund.
Een groepje van slechts 25 vrouwen ging vervolgens om de etappewinst sprinten in de provincie Albacete en het was Marianne Vos die besloot revanche te halen op haar landgenoot Charlotte Kool. De renster van Jumbo-Visma ging als eerste aan en zag Kool een aantal centimeter te kort komen. De Amerikaanse Chloe Dygert werd net als gisteren derde.
Vos blijft door haar overwinning ook in de rode leiderstrui en bouwde haar voorsprong op Dygert uit naar dertien seconden. Annemiek van Vleuten komt de top 10 binnen op 34 seconden van Vos. Morgen gaan de renners verder met een eerste heuveletappe van Cuenca naar Guadalajara.

Waar kijk je?

De Vuelta España Femenina volg je in 2023 een week lang op Eurosport. Stream je de allereerste grote ronde van wielerjaar 2023 liever zonder reclame? Ga dan naar discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie