Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Le Samyn des Dames | Guazzini is de sterkste na bloedstollende strijd tussen peloton en kopgroep

Tobias Kappelle

Geupdate 27/02/2024 om 14:49 GMT+1

Le Samyn des Dames is gewonnen door Vittoria Guazzini. De Italiaanse van Groupama-FDJ sloot laat aan bij de kopgroep en was uiteindelijk in de sprint de sterktste. Het peloton kwam nog heel dichtbij, maar kon niet voorkomen dat de Italiaanse de eerste klassieke overwinning van haar loopbaan boekte.

Le Samyn des Dames | Guazzini wint na sprint van kopgroep

In de kopgroep van de dag zagen we twee Nederlandse dames. Anneke Dijkstra en Karlijn Swinkels kregen gezelschap van de Finse Anniina Ahtosalo. De voorsprong werd uitgebreid tot maximaal 2,5 minuut. Nadat het peloton de achtervolging had ingezet was er op 30 kilometer van de streep nog ruim een minuut over.
Niet lang daarna werd de achtervolging ingezet door Schweinberger, Guazzini en Aintila die zich losmaakten uit het peloton. Op 15 kilometer van de streep naderde het trio de koplopers tot een halve minuut, maar het peloton zat daar niet ver achter. Aintilla viel door een glijpartij op een zeer uitdagend stuk kasseien weg. Op ruim 6 kilometer van de streep sloten de andere twee rensters aan bij de kopgroep.

Secondenspel met peloton

Het peloton volgde op een kleine halve minuut en dat gat werd kleiner en kleiner. Het werd een secondenspel, waarbij het peloton de kopgroep in beeld kreeg met nog anderhalve kilometer te gaan. Op een kilometer van de streep probeerde Schweinberger te versnellen, maar de Oostenrijkse kwam niet los.
Een aantal rensters probeerde solo vanuit het peloton de oversteek te maken, maar iedereen kwam net te laat. Uiteindelijk draaide het uit op een sprint van de vijf koplopers en hierin bleek Guazzini de sterkste. Het peloton kwam slechts 10 seconden later over de streep.

Uitslag Le Samyn des Dames

1. Vittoria Guazzini - 3:02:47
2. Anniina Ahtosalo - +zt
3. Christina Schweinberger - +0:01
4. Karlijn Swinkels - +zt
5. Anneke Dijkstra - +zt

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie