Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wielrennen | Mathieu van der Poel sluit deal van tien jaar met Canyon - blijft nog vijf jaar fietsen

Kevin van Nunen

Geupdate 18/03/2024 om 17:39 GMT+1

Mathieu van der Poel is een fantastische ambassadeur voor Canyon. Het fietsenmerk schat de prestaties van Van der Poel op waarde en kwam daarop in actie. Canyon sluit een tienjarige deal met de regerend wereldkampioen, waarin is afgesproken dat Van der Poel nog zeker vijf jaar actief blijft als wielrenner. Dit zou betekenen dat we tot eind 2028 kunnen genieten van MVDP.

Milaan-Sanremo | Jasper Philipsen wint eerste Monument na prachtig teamwork van Mathieu van der Poel

Van der Poel trok naar het hoofdkantoor van Canyon in Koblenz om het verlengen van de samenwerking te vieren tijdens een heus pr-moment. Over het bedrag dat met de afspraken is gemoeid, worden geen mededelingen gedaan, maar kleine kans dat MVDP er financieel slechter van wordt.
Al sinds 2017 koerst Van der Poel op fietsen van Duitse makelij, in eerste instantie via de ploeg Alpecin-Deceuninck, maar met ingang van 2019 is hij ook als individu een uithangbord van het merk. “Canyon is een ongelooflijke partner geweest”, looft Van der Poel zijn leverancier.
“We hebben samen fietsen ontwikkeld die mij hebben geholpen om monumenten, klassiekers, WK’s en etappes in grote ronden te winnen. Toch ben ik nog altijd hongerig voor meer. Ik heb nog het één en ander op mijn radar, zoals de Olympische Spelen van Paris 2024”, stelt Van der Poel in een persverklaring.
picture

WK Wielrennen | Een poging tot samenvatten - De wegrit in Glasgow gewonnen door Mathieu van der Poel

Ook Alpecin blijft met Canyon rijden

Onderdeel van de nieuwe, in de wielersport zelden vertoonde langjarige afspraken tussen Van der Poel en Canyon is dat de renner sowieso nog vijf seizoenen actief blijft in het peloton. “En de andere vijf jaar als ambassadeur van Canyon, maar er bestaat nog een mogelijkheid om daar wat veranderingen door te voeren.”
Los van de verlengde samenwerking tussen Van der Poel en Canyon blijft ook Alpecin-Deceuninck gebruikmaken van het materiaal van Canyon, wat doet vermoeden dat het verbond tussen renner, ploeg en materiaalsponsor voorlopig ook in stand blijft. De 29-jarige Sportman van het Jaar 2023 rijdt al zijn hele carrière voor Alpecin.
picture

WK wielrennen | Van der Poel in bocht onderuit onderweg naar wereldtitel - schoen kapot

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie