Yorkshire
Met twee gouden, vier zilveren en twee bronzen medailles is het een geslaagd WK voor de Nederlandse ploeg. De wegrace voor de mannen in Yorkshire zal de boeken in gaan als een echte slijtageslag. Favorieten als Van der Poel en Sagan kwamen afgepeigerd over de finish terwijl Gilbert en Valverde de finish nooit gehaald hebben. Mathieu van der Poel probeerde de kater weg te spoelen door te starten in de Münsterland Giro. Gilbert en Alaphilippe staan aan de start van de Ronde van Lombardije. Wereldkampioen Mads Pedersen gaat zijn nieuwe regenboogtrui voor het eerst tonen op 5 oktober bij de Tour de l'Eurométropole, een koers die hij vorig jaar nog won.

wielerprogramma

Foto: Eurosport

Tour de l’EurométropolePedersen zal, met hulp van onder andere knecht Koen de Kort, proberen zijn titel glans te geven door in België weer een gooi naar de overwinning te doen. De 175 kilometer lange ronde is dit jaar iets korter en heeft minder hoogtemeters dan voorgaande jaren. Zal de 23-jarige Deen extra druk ervaren nu hij aan de start verschijnt als wereldkampioen én als titelverdediger? Na de l’Eurométropole gaat de Trek-Segafredo-renner ook nog in de Tre Valli Varesine en Milaan-Turijn zijn nieuwe outfit showen.
Wielrennen
Laporte wint Binche-Chimay-Binche
4 UUR GELEDEN
Italiaanse koersenBuiten de Ronde van Lombardije heeft het Italiaanse na-seizoen nog veel meer te bieden. De Ronde van Emilia, Tre Valli Varesine, Milaan-Turijn en Gran Piemonte bijvoorbeeld. De koersen onder de Italiaanse zon zijn voor veel renners de ideale wedstrijden om het seizoen af te sluiten en levert daarom altijd spektakel op! De Ronde van Emilia belooft weer een uitputtingsslag voor de renners te worden. Met een aantal flinke beklimmingen op het eind van de koers zal het beslist geen ‘uitfietsronde’ worden. Met onder andere Vuelta winnaar Primoz Roglic, Alejandro Valverde en Sergio Higuita gaan hier geen kleine jongens van start.
Net als in bijna alle koersen dit jaar staat Jumbo-Visma met een ijzersterk team aan de start. Zo ook bij de Tre Valli Varesine. Met de twee kopmannen Kruijswijk en Roglic kan het bijna niet anders dat er wederom voor de winst gestreden gaat worden. Tourrit-winnaar Sepp Kuss en meesterknechten Laurens de Plus en Koen Bouwman moeten de twee kopmannen in de rit door de kop van Italië leiden naar de winst. Met de start in Saronno en de finish bijna 200 kilometer verder in Varese zal dit geen gemakkelijke klus worden. Het constante klimmen en dalen kan de favorieten de kop kunnen kosten, waardoor we uiteindelijk misschien wel een outsider als eerste over de finish zien gaan.
Milaan-Turijn en Gran Piemonte zijn twee koersen die qua profiel sterk op elkaar lijken. In eerste instantie een prooi voor sprinters, tot de laatste paar kilometers waarin de renners ineens omhoog moeten. En niet zomaar omhoog. De beklimmingen hebben stijgingspercentages tussen de zes en vijftien procent en zullen voor veel sprinters dan ook te hoog gegrepen zijn.
Ronde van Lombardije
Het laatste monument van het jaar: Il Lombardia. De heren aan tafel bij Kop over Kop hebben een duidelijke favoriet: Philippe Gilbert. Helaas voor de Belg liep het WK niet zoals gehoopt. Des te meer zal de Deceuninck-Quickstep-renner gebrand zijn om de Ronde van Lombardije te winnen. Dat deed hij al twee keer eerder; in 2009 en 2010. Net als toen is het parcours van de 113e editie op zijn lijf geschreven. De 243 kilometer Van Bergamo naar Como met steile beklimmingen in de uitlopers van de Alpen lijken echter erg op de edities die Nibali twee keer op zijn naam wist te schrijven. Daarmee noemen we meteen een andere grote kanshebber. De Italiaan sloeg het WK over om zich te concentreren op een van zijn favoriete koersen. Daarom zal het voor Gilbert geen eenvoudige klus worden om zijn kunststukjes te herhalen. En met ondermeer Alejandro Valverde, Steven Kruijswijk, Primoz Roglic en Egan Bernal zijn er nog meer dan genoeg toppers om mee af te rekenen.
Kortom, nog lang geen tijd om de televisie uit te zetten. Ook in oktober is er nog genoeg wielrennen op Eurosport te zien. Mis niks! Volg het op Eurosport of de Eurosport Player.
Wielrennen
Binche-Chimay-Binche | Laporte bekroont topjaar met indrukwekkende overwinning
4 UUR GELEDEN
Wielrennen
Binche-Chimay-Binche | Lorena Wiebes oppermachtig in Belgische eendagskoers
7 UUR GELEDEN