Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Nokere Koerse | Tim Merlier grijpt net als vorig jaar de winst na fraaie machtssprint

Wesley Schreurs

Geupdate 15/03/2023 om 17:48 GMT+1

Tim Merlier heeft voor het tweede jaar op rij de Nokere Koerse op zijn naam geschreven. De sprinter en Belgisch kampioen was in een sprint van een uitgedund peloton de snelste. De hectische finale werd gekenmerkt door valpartijen.

Nokere Koerse | Tim Merlier grijpt net als vorig jaar de winst na fraaie machtssprint

De kasseienkoers bracht het peloton van de Belgische fietsstad Deinze naar het Ardense Nokere. De koers is alvast een goede voorbereiding voor de kasseienklassiekers die volgende week gaan beginnen.

Valpartijen

Net als bij de vrouwenwedstrijd waren er de nodige valpartijen. Sprinter Alberto Dainese kwam vroeg in de wedstrijd hard ten val en moest de koers verlaten. Dainese was niet de enige sprinter die viel, want op zeven kilometer van de meet ging ook de Australiër Groves onderuit.
In de laatste 2,5 kilometer kwam Victor Campenaerts voor een tweede keer ten val, waarmee zijn rol was uitgespeeld. Door de valpartij ontstond er een breuk in het peloton, waardoor er maar een klein groepje overbleef met daarbij Merlier.

Sprint

De renner van Soudal-Quick Step zat de hele dag goed van voren. Hij werd natuurlijk gezien als de topfavoriet om in Nokere opnieuw te winnen. De sprintersploegen hielden de touwtjes stevig in handen door de kopgroep nooit ver te laten uitlopen.
De renners probeerden elkaar veel pijn te doen op de kasseienstroken en het regende aanvallen. Merlier liet zich niet gek maken en lag in de sprint op de macht al vroeg op kop. Merlier viel niet meer stil en Edward Theuns kwam niet meer over zijn al juichende landgenoot heen.

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie