Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wielrennen | Vingegaard opent seizoen met O Gran Camiño - "Langere pauze genomen voor mijn familie"

Menno Waebeke

Geupdate 22/02/2024 om 10:01 GMT+1

Jonas Vingegaard kende een uitermate succesvol 2023 en dus heeft de Deen weinig reden om zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen flink op de schop te gooien. Toch deed Vingegaard wel een kleine aanpassing, hij nam wat meer tijd voor zijn familie. En dat is ook precies de reden dat hij dit seizoen de Strade Bianche alsnog overslaat. "Twee dagen in zeven weken is niet genoeg voor mij."

O Gran Camiño | Vingegaard maakt indruk met overwinning op kasseien van Monte Trega

"De benadering naar het nieuwe jaar is niet veel veranderd", vertelt de winnaar van de Tour in een interview met Wielerflits. "Ik heb drie weken op Tenerife gezeten. Daar heb ik een goed trainingskamp gehad. Ik heb een iets langere winterstop genomen. Daardoor had ik wat meer tijd om thuis te zijn, dat was fijn."
Net als vorig seizoen opent Vingegaard zijn seizoen met de Spaanse etappekoers O Gran Camiño, waar hij in 2023 alle etappes wist te winnen. "Ik voel dat ik klaar ben voor deze race. Het is een mooie koers, met een sterk deelnemersveld. We moeten kijken of we weer kunnen winnen."
picture

O Gran Camiño | Vingegaard wint opnieuw in geliefde gele trui en heeft leiderstrui stevig in handen

Geen Strade Bianche

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Vingegaard dit jaar ook de Strade Bianche zou rijden, maar daar komt de klimmer op terug. "Het is een hele coole race, maar ik wil soms ook met mijn familie zijn. Ik zou anders in zeven weken, maar twee dagen thuis zijn. Dat is niet genoeg voor mij."
Vingegaard rijdt door die beslissing dit seizoen geen enkele klassieker, maar daar best verandering in komen. "Ik had het zeker leuk gevonden om de Strade te rijden. Misschien een ander jaar. In de toekomst ga ik zeker ook weer klassiekers rijden", stelt hij de fans gerust.
picture

O Gran Camiño | Oppermachtige Jonas Vingegaard wint tijd en daarmee ook klassement

Waar kijk je?

Ook dit wielerjaar zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream de O Gran Camiño zonder reclame! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie