Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Omloop Het Nieuwsblad | Fan gooit bier in gezicht Marianne Vos op Muur van Geraardsbergen

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 25/02/2024 om 09:46 GMT+1

Marianne Vos boekte in haar carrière al veel mooie overwinningen, maar voor het winnen van Omloop Het Nieuwsblad zijn nog wat extra sierletters gereserveerd. Hoe mooi de winst ook was, deed zich ook een minder leuk moment voor. Een veel minder leuk moment. Een supporter gooide gericht bier in het gezicht van Vos.

Omloop Het Nieuwsblad | Fan gooit bier in gezicht Marianne Vos op Muur van Geraardsbergen

Het gewraakte moment deed zich voor in volle finale, toen voor de kop van de koers de passage van de Muur van Geraardsbergen op het programma stond. Latere winnares Vos reed daar samen met onder meer Lotte Kopecky, Elisa Longo Borghini en Shirin van Anrooij. Op basis van de beelden kun je concluderen dat het gaat om een gerichte actie.
Het bier wordt namelijk niet in de richting gegooid van bijvoorbeeld Kopecky en wel specifiek naar Vos, die even verderop haar gezicht schoonveegt. Eén en ander is vrij scherp door de camera’s vastgelegd, al wilde Vos er tijdens de persconferentie na de finish niet al te diep op ingaan.
picture

Omloop Het Nieuwsblad | Vos doet het onmogelijke, half jaar na zware operatie verslaat ze Kopecky

Eerst Van der Poel, nu Vos

“Ik kreeg ergens iets over me heen. Dat hoort niet, denk ik. Het is wel jammer”, zo stelde de 36-jarige na haar succesvolle debuut in de Omloop. Vos bezorgde haar ploeg Visma-Lease a Bike een dubbelslag, want zij sprintte naar de overwinning kort nadat Jan Tratnik bij de mannen hetzelfde had gedaan.
Overigens is het de tweede keer in enkele maanden tijd dat Belgische wielerfans zich van hun slechtste kant laten zien richting een Nederlander. Koploper Mathieu van der Poel werd in de cross in Hulst zó beschimpt door een groepje toeschouwers dat hij er klaar mee was en uit pure frustratie in de laatste ronde een fluim terug afvuurde, zo het publiek in.
picture

Hulst | Mathieu van der Poel spuugt naar fans - wereldkampioen is klaar met boegeroep

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie