Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Circuit de Wallonie | Jordi Meeus boekt eerste seizoenszege met indrukwekkende sprint

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 18/05/2023 om 20:09 GMT+2

In het Circuit de Wallonie was Jordi Meeus van BORA-hansgrohe de winnaar na een indrukwekkende eindsprint. De Belg versloeg landgenoten Lionel Taminiaux en Timo Kielich van Alpecin-Deceuninck. Voor de 24-jarige sprinter was het zijn eerste zege van 2023 en zijn achtste in totaal.

Circuit de Wallonie | Jordi Meeus boekt eerste seizoenszege met indrukwekkende sprint

Zes renners kozen al vroeg het ruime sop, met daarbij de nationaal kampioen van Grenada Red Walters van XSpeed United Continental als opvallendste naam. Met nog tachtig kilometer te gaan was er echter een opvallend beeld: alle renners stonden te voet. Een ongeluk buiten de wedstrijd om was de oorzaak.
Hulpdiensten moesten het parcours op, waardoor het gehele rennersgilde ongeveer anderhalf uur stilstond. De lokale rondes rond aankomstplaats Charleroi werden verminderd van drie naar één. BORA-hansgrohe nam het heft in handen voor hun sprinter Jordi Meeus.
Enkele renners probeerden de sprint nog te ontlopen, waaronder Dries De Bondt (Alpecin-Deceuninck) en Mike Teunissen (Intermarché-Wanty-Gobert), maar de strijd tussen de snelle mannen was onvermijdelijk. Lotto Dstny probeerde de boel te begeleiden voor sprinter Milan Menten, maar die kwam er niet aan te pas. Meeus ging de sprint van ver aan en zag niemand meer langszij komen.

Waar kijk je?

Niet alleen de Giro d’Italia komt deze week op jouw beeldscherm, met de Vierdaagse van Duinkerke en de Vuelta a Burgos Feminas is er genoeg te kiezen! Natuurlijk doe je dat via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie