Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Parijs-Roubaix | "Zo'n lange solo was niet mijn bedoeling" - Mathieu van der Poel won tweede Roubaix op weergaloze wijze

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 07/04/2024 om 17:39 GMT+2

Alles wat hij aanraakt, verandert in goud. Mathieu van der Poel won dit voorjaar de E3 Saxo Classic, de Ronde van Vlaanderen en nu ook Parijs-Roubaix. Om daarvoor 'even' teamgenoot Jasper Philipsen aan de zege te helpen in Milaan-Sanremo en tussendoor tweede te worden in Gent-Wevelgem. De solo van 60 kilometer richting de Vélodrome van Roubaix was echter niet het plan, gaf Van der Poel toe.

Parijs-Roubaix | "Zo'n lange solo was niet mijn bedoeling" - Mathieu van der Poel won tweede Roubaix

Hoe zo'n tweede overwinning achter elkaar in de Helleklassieker voelde? "Het is eigenlijk moeilijk te geloven", begon VDP het flash interview. "Het team was misschien nog sterker dan vorig jaar en ik ben echt trots op de jongens. Ik ben heel blij dat ik hun werk kon afmaken", gaf de wereldkampioen Alpecin-Deceuninck de credits voor het volledig in handen nemen van de koers van begin tot eind.
"Niet echt", reageerde Van der Poel op de vraag of de solo vanaf Orchies gepland was. "Ik wilde de koers gewoon hard maken, want ik weet dat daar mijn kracht ligt. Ik voelde me heel goed vandaag en toen het gat eenmaal geslagen was, wist ik dat er voor het grootste gedeelte van het restant van de wedstrijd rugwind was. Ik had echt een goede dag vandaag."
picture

Parijs-Roubaix | Mathieu van der Poel plaatst beslissende aanval op Orchies - nog 60 kilometer!

Genieten geblazen

Waren er dan toch geen momenten van zorgen om een lekke band of iets anders? "In Roubaix is een lekke band nooit ver weg, maar ik had een groot gat en de ploegleiderswagen bij me. Ik was zeker van mijn zaak en kon echt genieten van dit moment, meer dan vorige week in de Ronde van Vlaanderen. Vorige week zat ik op de limiet, maar vandaag voelde ik me ongelooflijk goed en kon ik echt genieten van het laatste deel."
Van der Poel voegde zich in een eliterijtje van renners die in de regenboogtrui als winnaar over de meet kwam tijdens Parijs-Roubaix. "Ik had dit nooit durven dromen als kind en was heel gemotiveerd voor dit jaar om de trui op een mooie manier te laten zien. Dit gaat echter alle verwachtingen te boven en maakt me eigenlijk een beetje sprakeloos. Ik zal enorm van dit moment genieten."
picture

Parijs-Roubaix | Mathieu van der Poel demonstreert opnieuw – pakt dubbel met solo van 60 kilometer

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie