Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Evenepoel wint na mooie solo met grote voorsprong in Ronde van Denemarken

Kevin van Nunen

Geupdate 12/08/2021 om 18:16 GMT+2

Remco Evenepoel heeft tijdens de derde rit van de Ronde van Denemarken laten zien dat hij absoluut de beste renner in koers was. De Belg sprong er op het plaatselijke parcous van Vejle vandoor en niemand zag hem daarna nog terug. Evenepoels voorsprong aan de meet bedroeg anderhalve minuut.

Evenepoel wint na mooie solo met grote voorsprong in Ronde van Denemarken

Na twee sprintersballen stond donderdag de koninginnenrit van de Ronde van Denemarken op het programma. Evenepoel toonde zich inderdaad van koninklijke klasse, door na 219 kilometer met grote voorsprong als eerste aan de meet te komen. Hij zette zelfs het peloton op een rondje.
Evenepoel benutte de beklimming van de korte, maar venijnige Kiddesvej – de muur van Vejle – om er in zijn eentje vandoor te gaan. Hij liet de rest in de steek en werd in de laatste zeventien kilometer niet meer teruggezien. De goed geplaatste Mike Teunissen kon hier ook niets meer tegenin brengen.

Schrikmoment

Kort voor zijn demarrage zorgde Evenepoel voor een schrikmoment door in een eerdere afdaling een bochtje te missen. Hij schoot rechtdoor en van het asfalt af. De schrik was groter dan de schade en zodra zijn fiets weer in de juiste richting stond, was er niemand die hem van de zege af kon houden.
Evenepoel neemt in het algemeen klassement de leiding over van Dylan Groenewegen. De Ronde van Denemarken wordt zaterdag afgesloten met een tijdrit, waar de groeibriljant van Deceuninck–Quick-Step met een flinke voorsprong aan begint.
picture

Remco Evenepoel schiet rechtdoor tijdens afdaling in Ronde van Denemarken

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie