Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Renewi Tour | Jasper Philipsen laat in de sprint zien dat er nog altijd geen maat op hem staat

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 23/08/2023 om 17:29 GMT+2

Jasper Philipsen heeft nog maar eens aangetoond dat hij momenteel de beste sprinter ter wereld is. De Belg won met overmacht de eerste etappe van de Renewi Tour, die finishte met een sprint in Ardooie. Als je de sprint bekeek zou je niet direct zeggen dat er volop toppers van de partij waren, want Philipsen won met wel erg grote overmacht.

Renewi Tour | Jasper Philipsen laat in de sprint zien dat er nog altijd geen maat op hem staat

De eerste etappe in de Renewi Tour, de vroegere Benelux Tour, ging over een afstand van 182,9 kilometer tussen Blankenbergen Ardooie. De laatste fase van de etappe werd verreden op een plaatselijke lus, zodat de finale geen geheimen meer kende voor de renners.
Wellicht betekende dit dat de renners extra risico durfden te nemen, want ze storten zich op hoge snelheid in enkele haakse bochten. Dit ging anderhalve kilometer voor de finish goed fout, met een valpartij als gevolg.
De topsprinters hadden hier geen last van, want het gebeurde er precies achter, waardoor iedereen nog steeds prima opgelijnd zat. Tim Merlier, Olav Kooij, Arnaud de Lie, Dylan Groenewegen… De grote namen waren stuk voor stuk present.
picture

Tour de France | Philipsen heeft Van der Poel niet nodig en boekt vierde etappezege

Vier etappes in de Tour

De grote namen waren echter ook stuk voor stuk geen partij voor Philipsen, die na zijn aanzet zo snel weg was dat hij volle controle had. Kooij kwam weliswaar nog aansnellen, maar zat veel te ver weg om de winnaar van de groene trui en vier etappes in de Tour de France nog in de problemen te brengen.
Philipsen mag zijn leiderstrui donderdag verdedigen tijdens een tijdrit in Sluis, die 13,6 kilometer telt. Later in deze week staan nog enkele heuveletappes op het programma, waar de definitieve beslissing voor het klassement wordt verwacht.
picture

Tour de France | Jasper Philipsen onderstreept sprintdominantie met hattrick in openingsweek

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie