Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Renewi Tour | Negentienjarige tijdritmachine Joshua Tarling rijdt in Sluis iedereen op een hoop

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 24/08/2023 om 17:30 GMT+2

De Renewi Tour heeft na twee etappes niet te klagen over de namen van de winnaars. Sprintkanon Jasper Philipsen won de eerste rit, tijdritmachine Joshua Tarling sloeg toe in de tweede etappe. De nieuwe Britse wielerhoop is wellicht nog geen bekende naam, maar dit was zijn eerste World Tour-overwinning en grote kans dat er nog veel volgen.

Renewi Tour | Negentienjarige tijdritmachine Joshua Tarling rijdt in Sluis iedereen op een hoop

Veertien seconden maar liefst bedroeg de marge in het voordeel van Tarling, wat betekende dat hij ongeveer een seconden per kilometer pakte. Op niet de minste namen overigens: Tim Wellens werd tweede, Yves Lampaert derde.
Omdat er gisteren in Ardooie werd gesprint, waren de rappe mannen als laatste aan de beurt. Stiekem wist Tarling daarom al een tijdje dat hij ging winnen, maar toch was de opluchting was paar toen ook zij hadden aangetikt.
picture

Renewi Tour | Jasper Philipsen laat in de sprint zien dat er nog altijd geen maat op hem staat

Op naar Geraardsbergen

Het jonge talent van INEOS is dankzij alweer een uitmuntende tijdrit – hij werd recent al derde bij de elite op het super-WK wielrennen – bovendien de nieuwe leider in het klassement. Tarling trekt een gaatje van veertien seconden op Tim Wellens en achttien tellen op Yves Lampaert.
Tarling mag zijn trui vrijdag verdedigen in een heerlijke heuveletappe naar Geraardsbergen.

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie