Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Renewi Tour | Matej Mohoric wint chaotische slotrit, Tim Wellens derde keer eindwinnaar

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 27/08/2023 om 15:39 GMT+2

De slotdag van de Renewi Tour werd opgeluisterd door een rennersprotest. Het peloton vond het plaatselijke parcours rondom Bilzen te gevaarlijk, maar ging na een onderbreking toch weer van start. Matej Mohoric toonde zich de snelste van een klein groepje, terwijl Tim Wellens na twee eindzeges in de Eneco Tour (2014 en 2015) voor een derde keer het klassement won.

Renewi Tour | Matej Mohoric wint chaotische slotrit, Tim Wellens derde keer eindwinnaar

De eindzege van de renner van UAE Team Emirates zou normaal gesproken niet meer in het gedrang komen in de slotetappe van Riemst naar Bilzen. Onderweg wel wat beklimmingen, onder meer van de Halembaye die vroeger in het parcours van de Amstel Gold Race een scherprechter vormde, maar die puistjes zouden normaliter geen geweldige invloed op het koersverloop hebben.
Het parcours rondom de aankomstplaats Bilzen was niet naar de zin van de heren coureurs, die het te gevaarlijk vonden en bij een doorkomst aan de meet uit protest stil bleven staan. Na een kleine onderbreking ging men weer van start. Oplossing? Geen bonificatieseconden en het klassement werd opgemaakt op vijf kilometer van de streep.

Strijd op twee fronten

Een groep van negen renners was dan al vooruit, met daarbij onder meer Giro-revelatie Derek Gee. De best geplaatste in het klassement was Andrey Amador, op twee minuten en zestien seconden van leider Wellens. UAE hield de voorsprong ongeveer rond de vier minuten.
Nadat zij werden ingelopen, kon de finale echt beginnen. Matej Mohoric ging in de aanval, de Sloveen werd ingerekend door de ploeg van leider Wellens. Met name Matteo Trentin deed goed werk om de eindzege voor Wellens binnen te halen.
Met nog vijf kilometer te gaan stak hij zijn hand in de lucht, de rest ging door op de Keiberg. Er bleef een klein groepje vooraan over, met onder meer Jasper Philipsen en Arnaud De Lie erbij. Uit die groep ontsnapten weer vijf renners.
Jasper Stuyven viel namelijk aan, maar zag Søren Kragh Andersen, Matteo Trentin, Matej Mohoric en Jasper De Buyst volgen. De Deen ging van kop aan, de Italiaan nam over en de Sloveen maakte het af.

Waar kijk je?

De Renewi Tour volg je net als alle andere belangrijke wielerkoersen natuurlijk via Eurosport en discovery+!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie