Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d’Italia | Pogacar vs de rest en sprinten met Kooij en Jakobsen - kijk live op Eurosport en discovery+

Kevin van Nunen

Geupdate 04/05/2024 om 13:45 GMT+2

De mooiste drie weken van het jaar staan voor de deur: zaterdag start de Giro d’Italia! Ook tijdens editie 2024 zijn alle etappes van La Corsa Rosa live, exclusief en vanaf de start te zien op Eurosport en zonder reclame te streamen via discovery+. Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon verzorgen het commentaar als Tadej Pogacar ten strijde trekt en Olav Kooij en Fabio Jakobsen sprinten om ritwinst.

Strade Bianche | Tadej Pogacar van een andere planeet – Sloveen wint na solo van 81 kilometer

Het klassieke voorjaar zit erop, maar lang hoef je niet te wachten tot het weer serieus koers is, want de Giro start zaterdag met direct een uitdagende etappe tussen Venaria Reala en Turijn. Er is kort voor het einde nog een heuveltje gevonden en opgenomen in het parcours, wat Pogacar ook favoriet maakt voor de eerste roze trui.
Treedt de ene Sloveen in de voetsporen van de andere? Vorig jaar legde Primoz Roglic ondanks issues met zijn ketting de basis voor Giro-eindwinst in een bizarre tijdrit op de Monte Lussari. Dat gebeurde zo’n beetje in Slovenië en de toegestroomde fans gingen uit hun dak. Grote kans dat de Slovenen nu drie weken lang kunnen juichen voor Pogacar.
picture

Giro d'Italia | Het moment dat Primoz Roglic de Giro leek te gaan verliezen door materiaalpech

Uijtdebroeks en Arensman starten met ambities voor klassement

Pogacar is de grote – en misschien wel enige – favoriet als het gaat om eindwinst in deze Giro d’Italia. Is deze Giro dan nog wel het kijken of streamen waard? Oh, jazeker! “Wielrennen is geen wiskundige vergelijking, de koers moet altijd nog verreden worden”, stipt Karsten Kroon niet voor niks aan.
Er is volgens Kroon – en collega Vanbelleghem – de komende drie weken meer dan voldoende om naar uit te kijken. De klassementsambities van Cian Uijtdebroeks zijn het volgen meer dan waard, net als de gooi van Thymen Arensman naar het scoren van een podiumplek. Is de Nederlander daar echt toe in staat? Arensman komt vaak wat traag op gang om vervolgens sterk te eindigen in de derde week.
Kroon kan ook niet wachten op de massasprints, waarvoor Nederland per keer zeker twee kanshebbers heeft. En zelfs drie, als je Danny van Poppel (Bora-hansgrohe) meerekent. Fabio Jakobsen (team dsm-firmenich PostNL) hoopt in de Giro een trilogie te voltooien. Hij won al etappes in de Vuelta a España en Tour de France. Nu is de Giro aan de beurt. Concurrentie hebben de Nederlanders in de vorm van Tim Merlier.
picture

Luik-Bastenaken-Luik | Pogacar wint wederom na mooie solo - verzet Van der Poel breekt op Redoute

Kan Kooij ook winnen in de Giro?

Voor Olav Kooij (Visma-Lease a Bike) wordt de Giro zijn eerste grote ronde, maar zijn ambities liegen er niet om. Kooij won al koersen op allerlei niveaus en is nu van plan om naam te maken in de Giro. “Kooij is de coming man van de sprintwereld”, stipt Kroon aan. “Kooij moet het gevecht aangaan met Jakobsen en daar kijk ik ontzettend naar uit.”
Of Pogacar, Jakobsen, Kooij en de andere genoemde namen erin slagen om het waar te maken, kun je tussen 4 en 26 mei dagelijks exclusief zien op Eurosport. Of kies voor een reclamevrije stream op discovery+.
picture

Parijs-Nice | Olav Kooij maakt optimaal gebruik van te vroege Pedersen en wint 1e etappe

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie