Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van de Algarve | Alexander Kristoff wint in Lagos, Fabio Jakobsen slechts vierde

Mathieu Hilgersom

Geupdate 15/02/2023 om 17:09 GMT+1

Alexander Kristoff heeft woensdag de eerste etappe in de Ronde van de Algarve gewonnen. De Noor van UNO-X was in de massasprint in Lagos te sterk voor Jordi Meeus. Fabio Jakobsen eindigde als vierde, achter Søren Wærenskjold die een perfecte lead-out voor de winnaar had gedaan.

Ronde van de Algarve | Alexander Kristoff wint in Lagos, Fabio Jakobsen slechts vierde

Alexander Kamp en Aleksandr Grigorev hielden het langste stand van de kopgroep, maar veel hoop om de etappe te winnen zullen zij niet hebben gehad. Het peloton, met Soudal Quick-Step aan kop, had de vluchters onder controle. Op ruim tien kilometer voor de meet was alles weer bij elkaar. Een flinke valpartij verstoorde de aanloop naar de sprint, maar de grote namen wisten te ontkomen.

Jakobsen mist kracht

Alle ogen waren in Lagos gericht op Jakobsen, die de laatste drie keer de sprint in de stad tijdens de Ronde van Algarve had gewonnen. De lastige aanloop naar de finish hebben hem waarschijnlijk genekt, want de Nederlander leek niet over de power te beschikken die je wel van hem zou verwachten.
Kristoff kon mede daardoor het goede ploegenspel van UNO-X afronden. Wærenskjold ging aan en lanceerde de ervaren Noor op perfecte wijze. De jump van Meeus kwam net te laat. Na Wærenskjold en Jakobsen kwam Tom Pidcock verrassend als vijfde over de streep.

Tweede etappe

Donderdag staat de renners in de tweede etappe een moeilijker profiel te wachten. De finish ligt dan bovenop de Alto de Foia. De kans is groot dat een klimmer dan de leiderstrui overneemt van Kristoff.

Waar kijk je?

Het wielerseizoen begint langzaamaan in gang te schieten. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie