Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van de Algarve | Martínez pakt eindzege in Portugal, Küng wint afsluitende tijdrit

Menno Waebeke

Geupdate 19/02/2023 om 17:11 GMT+1

Daniel Felipe Martínez heeft de Ronde van de Algarve op zijn naam geschreven. De Colombiaan van INEOS Grenadiers werd vierde in de afsluitende tijdrit, maar hield twee seconden over op zijn ploeggenoot Filippo Ganna om het algemene klassement winnend af te sluiten. Stefan Küng bewijst in topvorm te zijn voor de klassiekers, hij wint de tijdrit.

Ronde van de Algarve | Martínez pakt eindzege in Portugal, Küng wint afsluitende tijdrit

De Ronde van de Algarve eindigde deze zondag met een afsluitende tijdrit over 24,4 kilometer naar het Portugese Lagao. Tom Pidcock begon als leider aan de race tegen de klok, maar wist dat het met de concurrentie van onder anderen Filippo Ganna, Stefan Küng en João Almeida moeilijk zou worden om die leiderstrui te verdedigen.
De eerste serieuze tijd werd neergezet door Thymen Arensman. De Nederlander van INEOS Grenadiers reed een ruime halve minuut sneller dan BORA-renner Nils Politt en mocht even op de hotseat plaatsnemen. Lang duurde dat niet, want na Arensman was het Rémi Cavagna die de toptijd in Lagao verder aanscherpte.
picture

Ronde van de Algarve | Samenvatting indrukwekkende zege Pidcock op Alto do Malhão

Ganna redt het niet

De top twintig van het algemene klassement moest toen nog komen en het was Küng die met een tijd van 29 minuten en 34 seconden de lat nog een stukje hoger legde in de Algarve. Oud-wereldkampioen Filippo Ganna strandde op 10 seconden van de Zwitser, maar leek met zijn tijd wel een gooi te doen naar de eindzege in het klassement.
De Italiaan had echter buiten zijn ploeggenoot Daniel Felipe Martínez gerekend. De Colombiaan reed slechts zes seconden trager dan Ganna en hield in het algemene klassement uiteindelijk een nuttele twee seconden over om de eindzege te pakken. Het is voor Martínez zijn eerste overwinning van het seizoen.
Leider Pidcock - die bijna nog lelijk onderuit ging in een bocht - kon niet boven zichzelf uitstijgen en eindige uiteindelijk als achttiende in de tijdrit, wat hem een zevende plaats in het algemene klassement oplevert. Een plekje boven Bauke Mollema.

Waar kijk je?

Het wielerseizoen begint langzaamaan in gang te schieten. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie