Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van de Algarve | Pidcock met machtige versnelling naar dubbelslag op Alto do Malhão

Menno Waebeke

Geupdate 18/02/2023 om 17:56 GMT+1

Tom Pidcock heeft de vierde etappe in de Ronde van de Algarve gewonnen. De Brit van INEOS Grenadiers versloeg in een pittige sprint bergop zijn naaste belager João Almeida. De Deen Magnus Cort Nielsen kwam de afgelopen twee dagen nog juichend over de streep, maar verliest op de steile Alto do Malhão zijn leiderstrui aan Pidcock.

Ronde van de Algarve | Samenvatting indrukwekkende zege Pidcock op Alto do Malhão

Een kopgroep van drie renners met daarin Mathias Vacek (Trek-Segafredo), Lewis Askey (Groupama-FDJ) en Kasper Asgreen (Soudal Quick-Step) kozen vroeg in de vierde etappe het ruime sop in de Algarve. Het drietal kreeg weinig ruimte van het peloton en op zo'n veertig kilometer kwam alles weer bij elkaar.
Tijdens de eerste passage van de pittige Alto do Malhão probeerden Rémi Cavagna en Kobe Goossens het nog eens met z'n tweeën, maar ook zij kregen weinig ruimte van de grote groep. Onder leiding van UAE Team Emirates-renner Matteo Trentin werden de aanvallers bijgehaald en kon de slotfase van de voorlaatste rit in Portugal beginnen.
picture

Ronde van de Algarve | Cort Nielsen wint etappe 2 voor juichende Van Wilder

Pech voor Jumbo

Op de tweede en laatste passage van de Alto do Malhão was het Pidcock zelf die de gashendel flink opendraaide. Onder anderen Tobias Foss, Bauke Mollema en Filippo Ganna moesten lossen en niet veel later maakte de jonge Brit hoogstpersoonlijk het karwei af. Het is de eerste seizoensoverwinning voor Pidcock die ook de nieuwe leider is in de Algarve.
Het Nederlandse Jumbo-Visma gaat geen goede herinnering overhouden aan de etappe. De geel-zwarten verloren Sam Oomen vroeg in de etappe door een val en ook Owen Galeijn stapte zaterdag door een eerdere valpartij niet meer op de fiets.
picture

Ronde van de Algarve | Magnus Cort blijft uit de greep van het peloton en boekt tweede etappezege

Waar kijk je?

Het wielerseizoen begint langzaamaan in gang te schieten. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie