Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wielrennen | "Welkom bij de club, Ilan Van Wilder" - Jasper Philipsen en Wout van Aert maken lol

Mathieu Hilgersom

Geupdate 17/02/2023 om 11:06 GMT+1

Ilan Van Wilder juichte donderdag bij de finish van de tweede etappe in de Ronde van de Algarve, maar had toen nog niet door dat Magnus Cort op de streep zijn wiel voor die van hem had gezet. Het leidde tot leedvermaak op social media door Jasper Philipsen en Wout van Aert die vorig seizoen iets soortgelijks meemaakten.

Ronde van de Algarve | Cort Nielsen wint etappe 2 voor juichende Van Wilder

Van Aert was er beide keren bij betrokken. Tijdens de derde etappe van de Dauphiné juichte hij te vroeg waarna David Gaudu hem alsnog klopte.
picture

Criterium du Dauphiné | Van Aert te vroeg met juichen, Gaudu wint derde etappe

Tour de France

Een maand later kwam Philipsen in de Tour de France juichend over de streep. Zijn reactie was zelfs nog iets gênanter, want hij had blijkbaar niet doorgehad dat Van Aert nog voor het peloton uitreed en al over de finish was gekomen.
Inmiddels kan Philipsen er wel om lachen blijkt uit zijn reactie op social media. "Ik geef het stokje door aan een andere Belg. Welkom bij de club, Ilan van Wilder. Jouw dag komt er snel aan", zo schrijft hij. Van Aert heeft daaronder gereageerd met "Het kan de beste...", aangevuld met een gekscherende smiley.

'Ik juichte niet te vroeg'

Zelf ziet Van Wilder het iets anders, liet hij na afloop weten. "Ik juichte niet te vroeg. Ik juichte op de streep, maar kwam uiteindelijk een banddikte tekort tegen Magnus Cort. Het is jammer, niets aan te doen."
De Belg verwijt zichzelf niets. "Ik ging bewust van ver aan, omdat ik weet dat ik het niet van een sprint van 100 meter moet hebben. De manier waarop ik reed, geeft mij vertrouwen. Na vandaag weet ik dat ik voor het algemeen klassement kan gaan."
picture

Ronde van de Algarve | "Ik juichte niet te vroeg" - Ilan Van Wilder wordt geklopt op de streep

Waar kijk je?

Het wielerseizoen begint langzaamaan in gang te schieten. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie