Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van de Algarve | Daniel Felipe Martínez wint laatste rit, Remco Evenepoel de ronde

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 18/02/2024 om 19:18 GMT+1

Daniel Felipe Martínez heeft de laatste etappe van de Ronde van de Algarve gewonnen. De Colombiaan van BORA-hansgrohe was in de sprint bergop te sterk voor Remco Evenepoel. De Belg wint wel het klassement.

Evenepoel legde de basis voor zijn eindzege tijdens de tijdrit, waarin hij het verschil in zijn voordeel wist te maken. Opvallend was wel dat de dagwinst voor de tweede keer naar Martinez ging, ten koste van diezelfde Evenepoel.
Eerder had Wout van Aert de finale kleur gegeven. De Belg van Visma-Lease a Bike ging er zo'n 40 kilometer van de finish vandoor en reed zelfs eventjes virtueel in de leiderstrui, maar iedereen wist dat er nog een venijnige slotklim zou volgen.
picture

Ronde van de Algarve | Remco Evenepoel zet belangrijke stap richting eindzege - Wint tijdrit

Van Aert kleurt finale, maar wordt gegrepen

Die klim, de Alto do Malhao, bleek inderdaad te venijnig voor Van Aert. En ook in zekere zin voor Evenepoel, die zich in de sprint opnieuw gewonnen moest geven ten opzichte van de Colombiaan.
Waar Martinez twee ritzeges won, is het echter Evenepoel die voor de derde keer de Ronde van de Algarve op zijn naam schrijft. eerder was hij in 20202 en 2022 al de beste.
Eindwinnaar Evenepoel wees er nog eventjes op dat hij als één van de weinigen geen hoogtestage heeft gedaan, waardoor er volgens eigen zeggen nog volop marge voor verbetering moet zijn.
picture

Ronde van de Algarve | Martinez wint etappe 2 voor Evenepoel

WAAR KIJK JE?

Ook dit wielerjaar zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!