Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van de Algarve | Martinez troeft Evenepoel op indrukwekkende wijze af in eindsprint

Tobias Kappelle

Geupdate 15/02/2024 om 18:23 GMT+1

De tweede etappe van de Ronde van de Algarve is gewonnen door Daniel Felipe Martinez. De Colombiaan won de eindsprint van Remco Evenepoel nadat het peloton zeer laat de kopgroep wist te grijpen. Wout van Aert kon lang mee, maar moest vlak voor de finish de groep der favorieten laten gaan.

Ronde van de Algarve | Martinez wint etappe 2 voor Evenepoel

Na de sprintetappe van gisteren was het vandaag de beurt aan de mannen die goed uit de voeten kunnen in de heuvels. De kopgroep van de dag bestond uit acht renners. Op 70 kilometer van de streep was de voorsprong ruim vier minuten. Gregory Walker, Ruben Simao, Aleksandr Grigorev, Oliver Rees, Cesar Martingil, Martin Urianstad en Pedro Silva vormden de ontsnapping.
Uno-x had met Urianstad al een man in de kopgroep, maar blijkbaar waren de Noren niet tevreden. Rasmus Tiller reed Andreas Leknessund helemaal alleen naar de kopgroep toe en zo was de ploeg ineens met drie man vertegenwoordigd.
Naarmate de weg steeds meer bergop begon te lopen, dunde de kopgroep langzaam uit. Op 20 kilometer van de streep was ook het peloton flink in gang geschoten en liep de voorsprong terug tot twee minuten. Ondertussen zette Leknessund de laatste stap in het plan van Uno-x en ging solo in de aanval.

Winderige finale

Het draaide uit op een strijd tussen Leknessund en het peloton, waar vooral Soudal Quick-Step en Visma-Lease a Bike het tempo bepaalden. Wout van Aert raapte onderweg ook nog vier bonificatieseconden op voor Remco Evenepoel. De aanvalspoging van Leknessund strandde uiteindelijk op zes kilometer van de streep.
Vanwege de tegenwind durfde lange tijd niemand het aan om aan te vallen op de slotklim. Pas op minder dan twee kilometer werd de knuppel in het hoenderhok gegooid door de jonge Jan Christen, maar Sepp Kuss was bij de les. Landa nam vervolgens de kop voor zijn nieuwe kopman Evenepoel.
In de laatste kilometers speelde de wind een flinke rol en werd het uitgedunde peloton uit elkaar geslagen. Wout van Aert zat lange tijd perfect, maar moest met een kilometer te gaan toch lossen. Thymen Arensman hield wel knap stand.
Evenepoel opende de eindsprint vroeg en alleen Daniel Felipe Martinez kon mee. De Colombiaan ging er voorbij en pakte heel knap de binnenbocht om zo Evenepoel af te troeven. Sepp Kuss werd op enkele seconden derde. Martinez pakt bovendien de leiding in het klassement van de koers die hij vorig jaar ook al op zijn naam schreef.
picture

Ronde van de Algarve | Gerben Thijssen slalomt naar de winst en is de eerste leider

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie