Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour of the Alps | Topfavoriet Geoghegan Hart wint openingsrit op steile aankomst

Wesley Schreurs

Gepubliceerd 17/04/2023 om 16:02 GMT+2

Tao Geoghegan Hart heeft de eerste etappe in de Tour of the Alps gewonnen. De renner van INEOS-Grenadiers is topfavoriet voor de eindoverwinning en maakt deze status gelijk waar. In de steile laatste kilometer was hij Felix Gall en Hugh Carthy de baas.

Tour of the Alps | Topfavoriet Geoghegan Hart wint openingsrit op steile aankomst

De openingsrit van de Tour of the Alps was voor de renners meteen klimmen geblazen. De rit werd geheel in Oostenrijk verreden met de start in Rattenberg en de finish in Alpbach. De 127,5 kilometer lange openingsrit eindigde met twee steile klimmetjes in de laatste 17 kilometer.

Finale

Op de slotklim zag Jack Haig zijn solo stranden in de laatste kilometer toen Hugh Carthy hem voorbij dook. Carthy leek te gaan winnen, maar Geoghegan Hart had nog een geweldige versnelling in de benen en won de eerste etappe. De Giro-winnaar van 2020 wint zijn tweede rit van het jaar.
INEOS toonde zijn machtsvertoon door in de finale hard op kop te rijden van het uitgedunde peloton. De renners gingen er als bosjes af en kleine groep met favorieten bleef over. Jefferson Alexander Cepeda kwam als eerste boven op de voorlaatste klim en pakte daarmee de bergtrui.
picture

Tour of the Alps | Bardet wint eindklassement, Arensman knap derde

Thymen Arensman

Thymen Arensman werd vorig jaar nog knap derde in de rittenkoers, terwijl zijn kopman Romain Bardet zegevierde. Bardet is er deze editie niet bij en Arensman rijdt nu voor INEOS-Grenadiers. Arensman kende een teleurstellende eerste dag, want hij werd er op de voorlaatste klim al afgereden.
In de tweede etappe trekken de renners richting het zuiden en komen ze in Italië terecht. Het wordt opnieuw klimmen met twee korte steile colletjes in de finale.

WAAR KIJK JE?

De Tour of the Alps is compleet te volgen via Eurosport en discovery+. Mis geen enkele kilometer van de ronde door de Alpen en maak jezelf klaar voor de Giro d’Italia!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie