Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour of the Alps | 'Zieke' Vlasov uit koers om selectie voor Luik-Bastenaken-Luik aan te vullen

Sander Grasman

Geupdate 21/04/2023 om 11:22 GMT+2

Aleksandr Vlasov bezette na vier van de vijf etappes de zevende plek in het algemeen klassement, maar de Rus van BORA-hansgrohe zal in de afsluitende etappe richting Brunico niet meer van start gaan. In plaats daarvan reist hij af naar Wallonie om zich bij de selectie voor Luik-Bastenaken-Luik te voegen.

Aleksandr Vlasov stapt niet meer op in de Tour of the Alps, maar start wel in Luik-Bastenaken-Luik.

Foto: Getty Images

Vlak voor de start van de vijfde en laatste etappe van de Tour of the Alps bracht BORA-hansgrohe het nieuws naar buiten dat Vlasov niet meer van start zal gaan, maar in plaats daarvan afreist naar Wallonië om zich bij de selectie voor Luik-Bastenaken-Luik te voegen.
"Vanwege ziekte en een tekort aan renners in België", zo verklaart de ploeg deze keuze op Twitter. Onduidelijk blijft of het om ziekte van de renner zelf gaat of van teamgenoten, waardoor de ploeg zonder hem met te weinig fitte renners aan La Doyenne zou moeten beginnen.
Vlasov stond voor zijn opgave zevende in het algemeen klassement, een plekje en vier tellen achter zijn ploeggenoot Lennard Kämna en op 49 seconden van de klassementsleider Tao Geogeghan Hart.

WAAR KIJK JE?

De Tour of the Alps is compleet te volgen via Eurosport en discovery+. Mis geen enkele kilometer van de ronde door de Alpen en maak jezelf klaar voor de Giro d’Italia!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie