Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour 0683 | Jonge Fransman Kevin Vauquelin boekt eerste zege met slimme uitval in de finale

Sander Grasman

Gepubliceerd 17/02/2023 om 17:10 GMT+1

Kevin Vauquelin was in de laatste kilometer van de rit van Saint-Raphaël langs de Zuid-Franse kust naar Ramatuelle zijn medevluchters Neilson Powless en Kévin Geniets te slim af met een ultieme aanval en de 21-jarige Fransman boekte zo de eerste overwinning van zijn prille wielerloopbaan.

Tour 0683 | Kevin Vauquelin wint met slimme uitval in de finale de eerste etappe

Julien Bernard (Trek-Segafredo), Jean-Louis Le Ny (Nice Métropole Côte d’Azur), Mads Ostergaard Kristensen (Leopard TOGT), Florian Rapiteau (St-Michel-Mavic-Auber 93) en Maël Guégan (CIC U Nantes Atlantique) vormden de vlucht van de dag.
Enige kans op de zege had het vijftal niet, want daarachter hield Cofidis namens Bryan Coquard de marge de gehele koers speelbaar. En dus vond er op 10 kilometer van de finish de langverwachte hergroepering plaats, maar daarin verloren de mannen van Coquard de controle over de koers.

NIEUWE KOPGROEP

AG2R Citroën nam vanaf daar de teugels namelijk over van hun Franse collega's, maar ook zij zouden uiteindelijk met lege handen achterblijven. Aurélien Paret-Peintre wist het namelijk niet te bolwerken tegen Kévin Geniets (Groupama-FDJ), Neilson Powless (EF Education-EasyPost) en Kévin Vauquelin (Arkéa-Samsic).
Die laatste moet het zonder sprint hebben van een goed getimede aanval en die kwam er vandaag. Nog nooit won Kevin Vauquelin een koers, maar vandaag was hij niet zozeer de beste, als wel de slimste. Powless kreeg in de achtervolging namelijk geen enkele steun van Geniets en daarmee was de vogel gaan vliegen.
Morgen staat de tweede etappe van de Tour des Alpes Maritimes et du Var op het programma. Dan start Vauquelin in de leiderstrui aan de 180 kilometer lange koers van Mandelieu-la-Napoule naar Antibes.

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen begint langzaamaan in gang te schieten. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie