Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour 0683 | Paret-Peintre pakt derde etappe met machtige inspanning, eindzege voor Vauquelin

Pim Verhoeven

Geupdate 19/02/2023 om 17:20 GMT+1

Frans succes in een Franse koers. Aurélien Paret-Peintre wint de derde etappe van de Tour des Alpes Maritimes et du Var. Mattias Skjelmose sprint naar een tweede plaats en Kévin Vauquelin verzekert zich met zijn derde plek van de eindzege in het klassement.

Tour 0683 | Paret-Peintre pakt derde etappe met machtige inspanning, eindzege voor Vauquelin

De hele dag kleurde de uitzending roze. EF Education-EasyPost reed op koop voor Neilson Powless. De Amerikaan stond er goed voor in het klassement en zijn ploeg had vertrouwen in hem. Dat vertrouwen probeerde Powless terug te betalen op de laatste klim van de dag door als eerste te versnellen. Zijn timing was bijna perfect. Powless was nog niet teruggepakt door de groep met favorieten of Paret-Peintre reed hem voorbij. De aanval die uiteindelijk goed bleek voor de overwinning.

Gaudu

David Gaudu probeerde het ook nog, maar werd terug gegrepen. Het tempo is de achtervolgende groep werd constant weer opgevoerd, maar door uitstekend afstopwerk van Felix Gall had zijn ploegmaat op kop genoeg speling om de dagzege te pakken.

klassement

In de sprint voor de tweede plaats was Mattias Skjelmose, de winnaar van gisteren, de snelste. Kévin Vauquelin weet met zijn derde plaats zijn voorsprong in het klassement te behouden. De Fransman wint zijn eerste meerdaagse rittenkoers als prof met zeven seconden voor op Paret-Peintre. Powless maakt het podium compleet.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie