Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour 0683 | Uno-X in de clinch met TotalEnergies na incident in Tour du Var

Menno Waebeke

Geupdate 19/02/2023 om 12:22 GMT+1

De Noorse ploeg Uno-X heeft zijn frustraties geuit over een actie van TotalEnergies tijdens de tweede etappe van de Tour du Var. Een ploegleider van de Franse formatie gaf vroege vluchter Mathieu Burgaudeu een flinke zet vanuit de ploegwagen, waardoor Uno-X-renner Adne Holter uit de kopgroep moest lossen. "Moeten we dit echt accepteren?

Tour 0683 | Opmerkelijk incident - ploegleider TotalEnergies lost Uno-X-renner door plakbidon

Op de beelden is te zien hoe de ploegleider van TotalEnergies zijn renner met een zogeheten 'plakbidon' een handaflossing geeft. Burgaudeau kan daarom zonder hard te trappen opeens flink versnellen en daardoor lost Holter uit zijn wiel. Zowel de renner zelf als teammanager Jens Haugland hebben op Twitter gereageerd op het incident.
"We zijn zeker niet perfect en we maken fouten, maar moeten we dit echt accepteren? Dit 'old school' trucje is noch onderdeel van onze sport, noch het risico waard, zoals TotalEnergies na afloop van de wedstrijd vertelde." De renner in kwestie, Holter, voegt daar een cynische noot aan toe. "Chapeau, geweldige move."

Slotrit

De tweede etappe in de Tour du Var werd gewonnen door Mattias Skjelmose. De Fransman Kévin Vauquelin is door zijn zege in de eerste etappe nog steeds leider in Zuid-Frankrijk. Vandaag staat de slotrit op het programma als de renners op een pittig parcours van Villefranche-sur-Mer naar finishplaats Vence trekken.
picture

Tour 0683 | Toptalent Mattias Skjelmose sprint knap naar zege in Tour du Var

Waar kijk je?

De Tour des Alpes Maritimes et du Var kijk je vanaf 15:15 uur live op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie