Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour 0683 | Toptalent Mattias Skjelmose sprint naar tweede seizoenszege in Tour du Var

Menno Waebeke

Geupdate 19/02/2023 om 09:44 GMT+1

Mattias Skjellmose kan de tweede etappe in de Tour du Var op zijn palmares bijschrijven. De Deen van Trek Segafredo won de sprint in een uitgedund peloton van Neilson Powless en de winnaar van gisteren, Kévin Vauquelin. Het is de derde ritzege uit zijn nog prille loopbaan en al zijn tweede van dit seizoen. Vanquelin behoudt wel zijn leiderstrui in Zuid-Frankrijk.

Tour 0683 | Toptalent Mattias Skjelmose sprint knap naar zege in Tour du Var

Net als in de eerste rit stond ook in de tweede etappe van de Tour du Var een venijnige heuvelrit op de rol. Na een snelle openingsfase reed een groep van vier renners - met Marco Brenner, Mathieu Burgaudeau, Adne Holter en Lorenzo Milesi - weg van het peloton. De vluchters kregen een voorsprong van vier minuten, maar vormden nooit een gevaar voor de grote groep.
Op de zwaarste klim van de dag in Cabris zorgde EF Education Easy-Post - in dienst van kopman Esteban Chaves - voor een flinke schifting in het peloton. De winnaar van gisteren, Kévin Vauquelin liet zich niet verrassen en zag zijn leiderstrui op de col nog niet in gevaar komen.
picture

Tour 0683 | Kevin Vauquelin wint met slimme uitval in de finale de eerste etappe

All-around

Slechts zeven kilometer van de eindstreep werd de laatst overgebleven vluchter, Burgaudeau, ingerekend en maakten de renners zich op voor een massasprint met een flink uitgedund peloton. Daar wilde Vauqelin echter niet op wachten, de klassementsleider probeerde weg te rijden in de laatste kilometer en kreeg zijn landgenoot David Gaudu met zich mee.
Het Franse tweetal viel al snel een beetje stil en hielden het niet vol tot aan de finish. Uit het peloton was het de Deen Mattias Skjelmose die de sterkste sprintersbenen over had. De talentvolle klimmer versloeg Powless en Vauquelin en bewees met zijn overwinning op meerdere terreinen uit de voeten te kunnen.

Waar kijk je?

Het wielerseizoen begint langzaamaan in gang te schieten. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie