Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UAE Tour | “Alles moet kloppen om te kunnen winnen” – Olav Kooij blij na nipte sprintzege

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 23/02/2024 om 14:06 GMT+1

In 2022 werd hij al eens tweede en gisteren was er de derde plaats voor Olav Kooij in de vierde etappe van de UAE Tour, maar een dag later in rit vijf was het eindelijk raak voor de nog altijd maar 22-jarige Nederlander. De sprinter van Visma | Lease A Bike was achteraf dan ook zeer tevreden met zijn dagsucces.

UAE Tour | “Alles moet kloppen om te kunnen winnen” – Olav Kooij blij na nipte sprintzege

Hoe Kooij zich voelde nadat de fotofinish uitwees dat hij de winnaar was? “Heel blij natuurlijk. Ik wist het nog niet, dus moest even wachten. Na de eerste twee sprints voelde deze al wat beter aan, alles moet natuurlijk kloppen om te kunnen winnen. Gelukkig was dat vandaag het geval.”
De tactische zet van de Nederlander in de sprint was vooral uit de wind blijven. “De wind zat namelijk op kop. Ik wilde in goede positie zitten bij de laatste rotonde en dacht daarna dat ik te ver zat, maar ik kon het wiel van Mark Cavendish pakken. Die liet gelukkig nog een gat, zodat ik er voorbij kon.”
picture

UAE Tour | Millimeterwerk! Olav Kooij klopt Tim Merlier en wint vijfde etappe in de Emiraten

Giro d’Italia

Kooij is nog altijd maar 22 jaar, maar dit was alweer profoverwinning nummer 30 voor de renner van Visma | Lease A Bike. Ook zijn mooiste? “Nou, mijn overwinning vorig jaar in Parijs-Nice was ook heel mooi, maar het sprintersveld hier is wel sterk. Dus ook deze zege is mooi.”
Het was wel zijn eerste World Tour-zege dit jaar en binnenkort gaat de focus op de eerste grote ronde voor Kooij, de Giro d’Italia. “Ik kijk er heel erg naar uit om naar Italië te gaan en te kijken wat ik daar allemaal kan doen. Dit is in ieder geval een goede start van het seizoen.”

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie