Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tirreno-Adriatico | Indrukwekkende Milan verslaat Philipsen en pakt dubbelslag in Giulianova

Menno Waebeke

Geupdate 07/03/2024 om 16:01 GMT+1

Jonathan Milan heeft een dubbelslag gepakt in de vierde etappe van de Tirreno-Adriatico. De Italiaan van Lidl-Trek versloeg Jasper Philipsen en Corbin Strong in een lastige sprint en neemt met die overwinning ook de leiderstrui over van Juan Ayuso. Morgen is Milan die trui waarschijnlijk wel weer kwijt, want dan gaan we stevig klimmen in de Abruzzen.

Tirreno-Adriatico | Indrukwekkende Milan verslaat Philipsen en pakt dubbelslag in Giulianova

In een lange rit van 207 kilometer vormden zes renners al snel de vlucht van de dag. Lorenzo Quartucci (Team Corratec-Vini Fantini), Davide Bais, Mirco Maestri (Polti Kometa), Alex Tolio (VF Group-Bardiani CSF-Faizanè), Jonas Abrahamsen (Uno-X Mobility) en Alexander Kamp (Tudor) waren de gelukkigen.
De voorsprong van de vluchters schommelde de hele dag rond de vijf minuten, maar in de laatste veertig kilometer zorgden de sprintersploegen ervoor dat de koplopers binnen schot bleven. Vooral Lidl-Trek (Milan), Soudal Quick-Step (Tim Merlier) en Alpecin-Deceuninck (Philipsen) haalden de ijzers uit het vuur.
Kamp, Abrahamsen en Maestri bleken de sterkste van de zes en het drietal probeerde het peloton te verrassen door nog even flink aan te zetten. In de absolute finale lukte het Abrahamsen bovendien om nog een flink gat te slaan en even leek de Noor dan ook op weg te zijn naar de zege.

Lead-out Pidcock

Tom Pidcock zat al snel vooraan in het peloton en besloot dan maar op de trappers te gaan staan. De Brit was daardoor kansloos om zelf te winnen, maar zorgde er wel voor dat de sprinters weer in aanmerking kwamen voor de dagzege. De voorsprong van Abrahamsen liep seconde voor seconde terug.
De sprinters kwamen net op tijd en Philipsen leek lange tijd op weg te zijn naar de overwinning. De Belg werd op de meet echter geklopt door Milan, die het vanuit zijn zadel voor elkaar kreeg om zijn wiel als eerste over de finishlijn te drukken. Door de bonificatieseconden nam de sterke Italiaan ook de leiderstrui over.

Uitslag Etappe 4

  • 1. Jonathan Milan 04:56:44
  • 2. Jasper Philipsen +z.t.
  • 3. Corbin Strong +z.t.
  • 4. Biniam Girmay +z.t.
  • 5. Axel Zingle +z.t.

Algemeen klassement

  • 1. Jonathan Milan 15:06:02
  • 2. Juan Ayuso +0.04
  • 3. Kévin Vauquelin +0.18
  • 4. Antonio Tiberi +0.21
  • 5. Jonas Vingegaard +0.26

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie