Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UAE Tour | Twee renners van Astana delen één fiets - gezamenlijk over finish na eerste etappe

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 19/02/2024 om 14:50 GMT+1

Twee renners van Astana Qazaqstan Team hebben een soort van extra teamkamp belegd. Dit gebeurde tijdens de slotmeters van de eerste etappe van de UAE Tour, die werd ontsierd door een keiharde valpartij. Het is niet bekend of Harold Tejada daarbij persoonlijke schade opliep, maar hij kon in ieder geval niet op zijn eigen fiets stappen en sprong aan boord bij Michele Gazzoli.

UAE Tour | Twee renners van Astana delen één fiets - gezamenlijk over finish na eerste etappe

Tijdens de ultieme voorbereiding van de massasprint, gewonnen door Tim Merlier, ging het mis in het peloton. Er was zoveel geduw en gedrang dat het misliep, met een pittige valpartij als gevolg. Gezien de hoge snelheden waarmee renners tegen de grond klapten, leken de gevolgen nog mee te vallen.
Voor de betrokken renners zijn de gevolgen natuurlijk niet minder groot en het is al niet minder pijnlijk, maar het leek relatief goed af te lopen. Op het eerste gezicht gold dat ook voor Tejada, al was hij niet in staat om de finish te bereiken op zijn eigen fiets.
Dat vroeg om een creatieve oplossing en die werd gevonden, met dank aan ploegmaat Gazzoli. Gazzoli pikte Tejada op, die bij hem op de stang kwam zitten, waarna de twee zich alsnog een weg baanden richting de finish. Je moet een etappe namelijk officieel finishen om in koers te blijven.
picture

UAE Tour | Tim Merlier verslaat De Kleijn en Jakobsen in chaotische sprint - flinke valpartij

WAAR KIJK JE?

Ook dit wielerjaar zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie