Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour of Britain | Succesduo Van Aert/Kooij bezorgt Jumbo-Visma derde sprintzege op rij

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 05/09/2023 om 17:44 GMT+2

Olav Kooij heeft een hattrick gescoord in de Tour of Britain. De sprinter van Jumbo-Visma is en blijft ongeslagen tijdens deze rittenkoers, met dank aan het voorwerk van Wout van Aert. Dankzij de lead-outs van Van Aert hoeft Kooij het slechts nog af te maken en dat lukte ook tijdens de derde etappe.

Hattrick Olav Kooij Tour of Britain_copy

Foto: Eurosport

Onderweg naar de streep in Beverley na 154,7 kilometer, inclusief het verteren van twee klimmetjes, verrichte Van Aert wederom met succes de voorbereiding van de sprint. Kooij bleef tot het laatste moment uit de wind en hoefde slechts op kop te komen om het af te maken.
Het was alweer de derde dag op rij dat deze geel/zwarte tandem succesvol bleek, al draagt zowel Van Aert als Kooij een leiderstrui in andere kleuren. Het jachtluipaard uit Numansdorp is zelfs al sinds rit één leider in het algemeen klassement. Danny van Poppel kwam overigens als tweede binnen.
picture

Tour of Britain | Kooij wint ook etappe 2 in de Tour of Britain

Meer succes in de maak?

Het is uitgesloten dat Kooij de leiderstrui de volledige Tour of Britain draagt, want er dient zich ook nog het nodige klimwerk aan. Klimwerk dat te veel van het goede zou moeten zijn voor de sprintbenen van Kooij.
De colletjes worden echter bewaard voor het slotweekend, waardoor meer sprintsucces voor Kooij niet valt uit te sluiten.
picture

Tour of Britain | Van Aert doet geweldige lead-out voor winnaar Olav Kooij en wordt zelf tweede

WAAR KIJK JE?

De Tour of Britain is elke dag te volgen via discovery+. Kijk de koers zonder reclame en mis geen seconde.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie