Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour of Britain | Van Aert ingerekend in slotkilometer - Tiller sprint naar overwinning

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 09/09/2023 om 17:24 GMT+2

Jumbo-Visma staat alweer twee volle dagen droog in de Tour of Britain. Na vijf zeges op rij, waarvan vier voor Olav Kooij, krijgt de geel/zwarte brigade nu al twee dagen op rij klop. In Gloucester was het Rasmus Tiller die aan het feest mocht. De Noor van Uno-X won na een leuke finale van etappe zeven met diverse kanshebbers de sprint van Danny van Poppel.

Tour of Britain | Van Aert ingerekend in slotkilometer - Tiller sprint naar overwinning

Hoewel Jumbo-Visma dus opnieuw werd geklopt, had het er juist alle schijn van dat de orde hersteld zou worden. Van Aert slokte de ene na de andere vluchter op en nestelde zich in de kopgroep, waar hij ook uit vertrok. Koers beslist, zou je denken. Zeker omdat de finale dit keer niet vlak was, maar heuvelachtig.
De aanval was ook nog eens machtig, maar van een tweetrapsraket was dit keer geen sprake. Er werd een achtervolging op poten gezet en Van Aert slaagde er niet in om uit de greep van groep twee te blijven. Zo’n 800 meter voor de streep werd hij terug ingerekend.
picture

Tour of Britain | Van Poppel doorbreekt hegemonie Van Aert/Kooij tijdens chaotische sprint

Strijd om klassement in slotrit

De inspanning van Van Aert was iets te veel van het goede om daarna weer doodleuk mee te sprinten. Dat deed hij dan ook niet. Het waren Tiller en Van Poppel die de strijd met elkaar aangingen met de Noor als winnaar.
Ook in de achtste etappe, de slotrit, zijn er de nodige heuvels ingetekend op het parcours. Aangezien de voorsprong van Van Aert slechts drie seconden bedraagt, mag er nog strijd verwacht worden om de leiderstrui.
picture

Tour of Britain | Kooij houdt benen stil en Van Aert plaatst sublieme aanval voor dagwinst

WAAR KIJK JE?

De Tour of Britain is elke dag te volgen via discovery+. Kijk de koers zonder reclame en mis geen seconde.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie