Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour of Britain | Van Aert wordt tweede achter Rodriguez en wint klassement maar nipt

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 10/09/2023 om 17:52 GMT+2

Het had weinig gescheeld of Jumbo-Visma was ondanks vijf etappezeges de grote verliezer geworden van de Tour of Britain. In de heuvelachtige slotrit kwam Wout van Aert geïsoleerd te zitten, terwijl koploper Carlos Rodriguez meer en meer tijd pakte. Net op tijd kreeg Van Aert hulp van zijn ploeggenoten om de voorsprong naar een veilige marge te rijden.

Tour of Britain | Van Aert wordt tweede achter Rodriguez en wint klassement maar nipt

Zo wordt Van Aert ‘gewoon’ bijgeschreven als winnaar van de Tour of Britain 2023, maar zoals gezegd vergde dat meer inspanning dan vanmorgen gedacht. Op de ingetekende colletjes (eindelijk!) waaide de ene na de andere Jumbo-renner eraf, waardoor Van Aert in een kwetsbare positie kwam te zitten.
Dit had onder andere te maken met het feit dat INEOS zich nog niet zomaar neerlegde bij een nederlaag. Rodriguez ging in de aanval, maar wist ook dat hij op flinke achterstand stond: 39 seconden maar liefst. Toch kwam hij virtueel aan de leiding te rijden.
picture

Tour of Britain | Kooij houdt benen stil en Van Aert plaatst sublieme aanval voor dagwinst

Eind goed, al goed

De pech van Rodriguez en het geluk van Van Aert was dat er enkele renners van Jumbo-Visma terugkeerden in de grote groep, zodat de orde hersteld kon worden. Het laatste beetje nam de Belg in de finale zelf voor zijn rekening. Van Aert sprintte in Caerphilly naar de tweede plaats.
Die tweede plaats was voldoende om de Tour of Britain te winnen, aangezien de achterstand op dagwinnaar Rodriguez uiteindelijk slechts 17 seconden bedroeg. Daarmee kwam alles op z’n pootjes voor Jumbo-Visma, dat met Van Aert en vier keer Olav Kooij in totaal vijf ritten won.
picture

Tour of Britain | Van Aert doet geweldige lead-out voor winnaar Olav Kooij en wordt zelf tweede

WAAR KIJK JE?

De Tour of Britain is elke dag te volgen via discovery+. Kijk de koers zonder reclame en mis geen seconde.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie