Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour of Britain | Van Poppel doorbreekt hegemonie Van Aert/Kooij tijdens chaotische sprint

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 08/09/2023 om 17:12 GMT+2

Danny van Poppel is erin geslaagd om de hegemonie van Wout van Aert en Olav Kooij te doorbreken tijdens de zesde etappe van de Tour of Britain. Daar was wel een chaotische sprint voor nodig in Harlow. Die chaos zorgde er wellicht voor dat het nieuwe plan van Jumbo-Visma geen goede uitvoering kreeg, want er gebeurde van alles.

Tour of Britain | Van Poppel doorbreekt hegemonie Van Aert/Kooij tijdens chaotische sprint

Bij het ingaan van de laatste kilometer deed zich op hoge snelheid een vervelende valpartij voor, waarna een klein groepje met sprinter zich afscheidde van de rest. Ook een sprint met select gezelschap was niet direct reden voor een spurt rechttoe, rechtaan.
Integendeel zelfs. Van Aert slaagde er niet geheel in om vrij baan te krijgen voor zijn lead-out, waardoor Kooij niet van kop af aan richting de streep kon sprinten. Op zich nog steeds geen reden om te verliezen, ware het niet dat hij een kwak kreeg van Ethan Vernon.
picture

Tour of Britain | Kooij houdt benen stil en Van Aert plaatst sublieme aanval voor dagwinst

Fotofinish

Dit was voor Kooij reden om af te zien van het inzetten van zijn sprint. Toen dacht Vernon naar het podium te mogen, maar dat was gerekend buiten Van Poppel die Vernon nipt achterhaalde en zijn stuur als eerste over de finish duwde.
De fotofinish moest eraan te pas komen om de winnaar aan te wijzen. Dat werd inderdaad Van Poppel. Dit weekend lijkt de sprinters het woord te worden ontnomen, als er ein-de-lijk heuvels opdoemen na zes sprintritten op rij, waarin slechts Tour de Tietema-Unibet voor spektakel probeerde te zorgen.
picture

Tour of Britain | Succesduo Van Aert/Kooij bezorgt Jumbo-Visma derde sprintzege op rij

WAAR KIJK JE?

De Tour of Britain is elke dag te volgen via discovery+. Kijk de koers zonder reclame en mis geen seconde.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie