Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour of Britain | Olav Kooij pakt opnieuw de winst na meesterlijke lead-out van Wout van Aert

Tobias Kappelle

Geupdate 04/09/2023 om 16:17 GMT+2

De tweede etappe van de Tour of Britain is gewonnen door Olav Kooij. De Nederlander van Jumbo-Visma was net als gisteren de snelste in een massasprint. Wout van Aert was opnieuw zeer belangrijk voor Kooij met een ijzersterke lead-out. Achter Kooij werd Danny van Poppel tweede en Wout van Aert maakte zelf het podium compleet.

Tour of Britain | Kooij wint ook etappe 2 in de Tour of Britain

Jumbo-Visma was tijdens de eerste etappe al succesvol met Olav Kooij en vandaag was de Nederlandse formatie duidelijk opnieuw iets van plan. De kopgroep van vier man, met daarin Stockman, Crockett, Ormiston en Scott werd onder controle gehouden. Op twaalf kilometer van de streep werd de kopgroep ingerekend.
Jumbo-Visma wist dat het met Kooij en Van Aert twee troeven in handen had, terwijl INEOS-Grenadiers Tom Pidcock goed voorin hield. Ook Sam Bennett werd goed gebracht door Bora-Hansgrohe. Het tempo in aanloop naar de massasprint lag zo hoog dat bijvoorbeeld Fernando Gaviria moest lossen uit het peloton.
picture

Tour of Britain | Van Aert doet geweldige lead-out voor winnaar Olav Kooij en wordt zelf tweede

Jumbo domineert de finale

Op een kilometer van de finish was er een flinke valpartij vlak achter Jumbo-Visma, waardoor er een gat geslagen werd achter de voorste vijf renners. Edoardo Affini deed beulswerk voor Van Aert en Kooij met Van Poppel en Bennett erachter.
Van Aert deed opnieuw de lead-out die zeer indrukwekkend was. Er werd een klein gat geslagen met van renners van Bora-Hansgrohe, waardoor Kooij perfect gebracht werd en zeer eenvoudig naar zijn tweede overwinning kon snellen. Bennett raakte het wiel van zijn lead-out kwijt, waardoor Danny van Poppel tweede werd voor Van Aert.

Waar kijk je?

De Tour of Britain is elke dag te volgen via discovery+. Kijk de koers zonder reclame en mis geen seconde.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie