Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CRO-Race | Matej Mohoric neemt revanche met winst op de kasseien in Labin

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 29/09/2023 om 17:02 GMT+2

Het klassement winnen zit er allang niet meer in voor Matej Mohoric, maar toch heeft hij zijn naam nog maar eens toegevoegd aan de geschiedenisboeken. De Sloveen won in de CRO-race de vierde etappe met pittige finish bergop, op de kasseien in Labin.

CRO-Race | Matej Mohoric neemt revanche met winst op de kasseien in Labin

Mohoric won vorig jaar het klassement, maar slaagde er tijdens dezelfde aankomst in Labin niet in om te winnen. Zeker geen schande, want hij diende toen af te rekenen met Jonas Vingegaard. De Deen was toen de sterkste in Labin.
Als gevolg van achteropraken bij een valpartij plus wat straftijd kan Mohoric het winnen van de CRO-race dit keer wel vergeten, maar in Labin stond er geen naam op de Bahrain-renner. Hij kwam als eerste binnen, vlak voor Magnus Sheffield (INEOS). Orluis Aular werd derde.
picture

CRO-race | Parisini verteert hoogtemeters goed en wint sprint van uitgedunde groep

Spanning in klassement

Mohoric speelt in de rangschikking dus slechts een bijrol. Daarin greep Sheffield de macht. Hij heeft een seconde voorsprong op Aular, met de gehele toptien binnen tien seconden. Een rappe man als Ethan Hayter staat als nummer vier ook nog kort en kan wellicht zijn voordeel doen met het oprapen van bonificatie.
De CRO-race zet dit weekend via de laatste twee etappes koers naar de finish in Zagreb. Er staat zaterdag direct uit het vertrek een serieuze col op het programma, verder is het vlak.
picture

CRO-race | Leitão verrast de grote namen tijdens de sprint van etappe twee

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen treedt het najaar tegemoet. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie