Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ook Markus blijft peloton voor in Noorwegen en boekt eerste World Tour-zege

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 13/08/2021 om 19:48 GMT+2

Voor de tweede dag op rij is een eenzame vluchter het sprintende peloton voorgebleven in de Ronde van Noorwegen. Dit keer luisterde de winnares naar de naam Riejanne Markus, die voor de eerst een World Tour-wedstrijd winnend afsloot.

Ook Markus blijft peloton voor in Noorwegen en boekt eerste World Tour-zege

De 26-jarige Markus kon het zelf amper geloven, maar werd na de finish toch echt bedolven onder de felicitaties van haar ploeggenotes. Langzaam daalde het besef in en verdreef haar blijdschap het gevoel van verzuring. Ze moest ook op het laatste heuveltje alles geven om te winnen.
Wat Kristen Faulkner in de eerste rit lukte, deed de renster van Jumbo-Visma haar na. Markus sprong eerder tijdens de etappe vanuit het peloton naar de koploopsters toe, waarna ze in de laatste dertig kilometer nog maar eens versnelde omdat het tempo naar haar smaak te laag lag.

Beloning

Die inspanning werd beloond. Het scheelde weinig en Team DSM wilde niets liever dan sprinten, maar die ploeg had buiten de sterke benen van Markus gerekend. Ook de late steun van andere ploegen mocht niet meer baten, want toen was de achtervolging al gedoemd om te mislukken.
Faulkner blijft in de leiderstrui, maar Markus staat nu wel geklasseerd in dezelfde tijd.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie